Uncategorized - Letselschadezorg.nl https://letselschadezorg.nl Hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade? Fri, 26 Apr 2024 08:22:37 +0000 nl hourly 1 https://letselschadezorg.nl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-letselschade-favi-32x32.png Uncategorized - Letselschadezorg.nl https://letselschadezorg.nl 32 32 Komt u aanmerking voor een schadevergoeding na een aanrijding op de fiets? https://letselschadezorg.nl/schadevergoeding-aanrijding-fiets/ https://letselschadezorg.nl/schadevergoeding-aanrijding-fiets/#respond Tue, 23 Apr 2024 13:04:15 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1204 De fiets is natuurlijk een van de makkelijkste vervoersmiddelen, maar het is ook een vervoermiddel waarbij snel en gemakkelijk ongelukken gebeuren. Volgens de wet wordt u als fietser gezien als een ‘zwakke verkeersdeelnemer’ en wordt u extra beschermd door de wet. In veel gevallen zult u vaak 50% van de schade vergoed krijgen, maar mocht het zo zijn dat u niet schuldig was aan het ongeluk dan krijgt u 100% vergoed. Wij zullen voor u dieper ingaan enkele belangrijke aspecten die veel kunnen betekenen in het proces van een schadevergoeding bij aanrijding met een fiets.

Wie is aansprakelijk?

In eerste instantie zal er een hoop verwarring zijn als het ongeluk net is gebeurd. Dit is echter ook het moment om snel te kalmeren en uit te gaan zoeken wat er precies is gebeurd. In Nederland vallen fietsers onder de ‘zwakke verkeersdeelnemers’ wet. Dit houdt in dat een fietser meer wordt beschermd in vergelijking tot een motorvoertuig. Op deze manier zal de fietser in veel gevallen minimaal 50% van de opgelopen schade vergoed krijgen. Als de fietser het ongeluk niet schuld is zal dit in veel gevallen oplopen tot 100% van de opgelopen schade. Wie er dus aansprakelijk zal zijn in deze situatie maakt in veel gevallen niet uit, want de fietser wordt beschermd. Door middel van contact op te nemen via deze pagina kan er gekeken worden naar uw eigen situatie en wat dit voor effect op u gaat hebben.

Hoe gaat het proces eraan toe?

Een ongeval met de fiets is natuurlijk niet fijn. In deze situatie kan het zijn er een schadevergoeding te halen valt vanwege de aanrijding op de fiets. Voordat dit definitief besloten kan worden zal er eerst nog een heel proces aan vast zitten. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken gaan wij hieronder uitleggen welke stappen wij samen met u kunnen nemen om ervoor te zorgen dat de situatie zo snel mogelijk verholpen kan worden.

  1. De huidige schade wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Hier zal een totaal schade uit voort komen.
  2. Deze schade zal opgenomen worden in de schadeclaim.
  3. De schadeclaim zal verstuurd worden naar de desbetreffende verzekeraar van de tegenpartij.

Welke soort schade wordt opgenomen in de schadeclaim?

De soort schade kan opgedeeld worden in twee soorten schade. We hebben materiële schade en immateriële schade. We zullen hieronder dieper ingaan op de verschillende posten die vallen onder materiële en immateriële schadeposten. Deze kostenposten zullen worden uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij van de tegenstander. Dit zal dan onder andere gebeuren door middel van smartengeld na een aanrijding met een fiets.

Materiële schade

  • Beschadigde of kapotte fiets.
  • Kleding en accessoires.
  • Persoonlijke bezittingen.
  • Medische kosten.
  • Verlies van inkomsten.

Immateriële schade

  • Fysiek letsel.
  • Emotioneel leed.
  • Verlies van levenskwaliteit.
  • Toekomstige gevolgen

Na een aanrijding met een fiets kunnen er veel dingen zijn gebeurd. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat u hier letsel aan over heeft gehouden, maar het is wel van groot belang dat dit letsel wordt behandeld. Of het nu materiële schade zoals een kapotte fiets is of immateriële schade zoals een whiplash is. In beide gevallen moeten de problemen worden opgelost.

Een schadevergoeding krijgen na een aanrijding als fietser is in veel gevallen vanzelfsprekend. Zoals eerder vermeld valt een fietser onder de ‘zwakke verkeersdeelnemers’ wet en zal hierdoor meer zijn beschermd. Mocht u zich nu afvragen wat uw situatie is met betrekking tot dit soort ongelukken of ander soort ongelukken? Raadpleeg vooral ons contactformulier zodat wij u kunnen helpen met betrekking tot schade.

]]>
https://letselschadezorg.nl/schadevergoeding-aanrijding-fiets/feed/ 0
Aansprakelijkheid bij een aanrijding tussen scooter en fietser https://letselschadezorg.nl/aanrijding-scooter-en-fietser/ https://letselschadezorg.nl/aanrijding-scooter-en-fietser/#respond Wed, 17 Apr 2024 08:49:10 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1176 Bent u betrokken geraakt tussen een aanrijding met een scooter en fietser? Dan komen er veel zaken te gelijkertijd op u af. Wat moet u nu precies doen? Wie moet u contacteren en hoe zet u het gehele proces in gang. Deze en andere vragen, gaan wij vandaag voor u beantwoorden. Dit artikel bevat onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren over dit onderwerp. Onze kennis en expertise zal u helpen om de juiste keuze te maken bij deze situatie.

Wie is er schuldig bij een aanrijding met een fietser?

Als een fietser wordt aangereden door een auto, is het in vrijwel alle gevallen de schuld van de automobilist. Alleen in gevallen van roekeloos gedrag of overmacht, kan de fietser gedeeltelijk schuld krijgen. Bij een ongeluk tussen een scooter en fietser is dit moeilijker te bepalen. Hierbij moet gekeken worden naar of beide verkeersdeelnemers goed de regels hebben opgevolgd. Verder wordt er gekeken naar mogelijk roekeloos rijgedrag. Zoiets valt niet makkelijk vast te stellen en meestal is dan ook de hulp van een of meerdere getuigen nodig. Verder wordt er gekeken naar de regeling dit te vinden is in artikel 185 wvw.

Situatie: Fietser is schuldig

Jan, een haastige fietser, heeft zijn gedachten op zijn bestemming gericht en neemt nauwelijks de tijd om te letten op zijn omgeving. Terwijl hij een drukke straat nadert, merkt Jan de rode scooter van Jason niet op die snel nadert. Jason houdt zich aan de verkeersregels en let altijd goed op andere weggebruikers. Plotseling ziet hij Jan vanuit zijn ooghoek de straat oversteken, recht voor zijn scooter. Met een schrikreactie probeert Jason te remmen, maar het is te laat. Jan steekt onverwachts over zonder voorrang te verlenen, en Jason kan een botsing niet meer vermijden. De scooter raakt Jan, waardoor hij ten val komt en gewond raakt.

In deze situatie heeft Jan, door roekeloos over te steken zonder de verkeersregels te volgen, het ongeluk veroorzaakt en dus ligt de aansprakelijkheid bij de fietser.

Wie is er schuldig bij een aanrijding met een scooter?

Stel u rijdt met uw scooter een fietser aan. Bij wie ligt dan de aansprakelijkheid? In dit geval ligt de aansprakelijkheid bij degene die het ongeluk heeft veroorzaakt. De scooter moet dus in het beginsel de volledige schade vergoeden. Naderhand kan worden bepaald of de aansprakelijkheid van het ongeluk maar gedeeltelijk wordt aanvaard In dit geval wordt er gekeken naar hoe zij zich aan de verkeersregels hielden, hun rijgedrag, of de scooterrijder een rijbewijs had en verder naar de schade. Schadevergoeding of smartengeld voor letselschade, wordt bepaald op basis van de ernst van de verwondingen en beschadigingen.

Situatie: scooter aansprakelijk voor het ongeluk

Sophie, een ervaren fietser, rijdt rustig over het fietspad terwijl ze geniet van de mooie dag. Ze let goed op haar omgeving en houdt zich aan de verkeersregels. Plotseling hoort ze het geluid van een naderende scooter achter zich, maar voordat ze de kans krijgt om opzij te kijken, voelt ze een harde klap van achteren. Achter haar heeft Tim, een jonge scooterrijder, te veel haast en rijdt te dicht op Sophie's fiets. Hij raakt afgeleid door zijn telefoon en merkt niet op dat Sophie voor hem fietst. Als gevolg hiervan botst Tim tegen Sophie aan, waardoor ze ten val komt en gewond raakt. In deze situatie is Tim, door zijn gebrek aan aandacht en roekeloos rijgedrag, verantwoordelijk voor het ongeval tussen de scooter en de fietser.

Wie is er schuldig bij een aanrijding tussen scooter en fietser?

Hoewel beide kwetsbaar zijn als verkeersdeelnemer, valt alleen de fietser onder de categorie "beschermende verkeersdeelnemer". Dit betekent dat bij een aanrijding tussen scooter en fietser de scooter aan het begin altijd aansprakelijk is voor de schade. Pas wanneer het tegendeel wordt bewezen, kan de schade verhaald worden op de andere partij.

Is een fietser nooit aansprakelijk?

Hoewel een fietser net als een scooter een beschermde verkeersdeelnemer is, betekent dit niet dat een fietser nooit aansprakelijk is. Bij roekeloos rijgedrag, het negeren van verkeersdeelnemers of creëren van gevaarlijke situaties, kan een fietser aansprakelijk worden gesteld. Dus ook bij een aanrijding tussen scooter en fietser, kan een fietser aansprakelijk worden gesteld.

Is een scooter altijd aansprakelijk?

Ja, een scooter is altijd aansprakelijk voor de schade bij een ongeluk tussen een scooter en fietser, totdat het tegendeel wordt bewezen. Hierna wordt de situatie anders bekeken en zal ook de fietser een deel aansprakelijk zijn voor het ongeluk. Heeft u deze of een soortgelijke situatie meegemaakt en bent u op zoek naar ondersteuning? Neem dan direct contact met ons op!

Wanneer kan ik aanspraak maken op een schadevergoeding?

Heeft u letselschade opgelopen door het ongeluk? Dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Kosten die vergoed kunnen worden, via deze link, bestaan onder andere uit:

  • Gemiste loonkosten
  • Medische kosten
  • Kosten voor medisch vervoer
  • Kosten voor afslepen voertuig
  • Vergoeding voor het missen van een tentamen
  • Vergoeding voor het oplopen van langetermijnletselschade (zoals een whiplash).

Hoelang duurt het voordat ik een schadevergoeding krijg?

Het ontvangen van de volledige schadevergoeding kan enige tijd duren. Dit is onder andere afhankelijk van de complexiteit van de situatie en de hoeveelheid kosten die toegewezen moeten worden. In veruit de meeste gevallen kunt u wel aanspraak maken op gedeeltelijke vooruitbetalingen van de schadevergoeding.

Mijn WA-verzekeraar weigert de volledige vergoeding uit te keren, wat kan ik doen?

We komen steeds vaker in contact met gedupeerden waarbij de WA-verzekeraar van de tegenpartij weigert om de volledige schadevergoeding uit te betalen. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze letselschade advocaten. Zij zullen u dan assisteren in dit moeilijke juridische proces.

Aanrijding tussen scooter en fietser - scooter is doorgereden, wat nu?

Doorrijden na een ongeluk is nooit een goed idee, het creëert alleen maar meer problemen voor de veroorzaker als de gedupeerde. Helaas komt doorrijden in de praktijk nog regelmatig voor. In dit geval is het belangrijk dat u het kenteken noteert, een foto hiervan maakt of een getuige kunt vinden. Zo heeft u namelijk de bewijslast die nodig is om de dader op te sporen en een schadevergoeding te eisen. Bovendien zal dit resulteren in een extra boete voor de dader, die op basis van de ernst van het ongeluk bepaald wordt.

Hoe wordt de schade geregeld als scooter en fietser beide schuld hebben bij een aanrijding?

Bij een aanrijding waarbij beide partijen schuldig zijn, zal u als fietser niet meer dan 50% van de schade te hoeven betalen. De scooter rijder zal altijd minimaal 50% of meer van de schade moeten betalen, omdat de fietser een beschermde verkeersdeelnemer is. Kortom, bij een aanrijding tussen scooter en fietser zal de scooter rijder minimaal 50% van de schade moeten vergoeden.

Letselschadezorg helpt u met de juridische hulp

In dit soort gevallen heeft u recht op een vergoeding van de verzekeraar van de tegenpartij, zoals vastgelegd in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald op basis van de ernst van het incident, de gevolgen ervan en de omstandigheden waarin het plaatsvond. Bovendien worden de kosten voor de juridische bijstand die u heeft ingeschakeld volledig vergoed; onze hulp is dus volledig gratis. Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met een van onze specialisten voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

]]>
https://letselschadezorg.nl/aanrijding-scooter-en-fietser/feed/ 0
Auto - fiets aanrijding: antwoord op 10 veelgestelde vragen https://letselschadezorg.nl/auto-fiets-aanrijding-veelgestelde-vragen/ https://letselschadezorg.nl/auto-fiets-aanrijding-veelgestelde-vragen/#respond Tue, 16 Apr 2024 08:25:58 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1170 Een auto-fiets aanrijding kan leiden tot ernstige gevolgen voor zowel de automobilist als de fietser. Het is essentieel om te weten wat te doen in zo'n situatie, inclusief de juridische aspecten ervan. Onze letselschade advocaten zijn ruim ervaren met zulk soort situaties. In dit artikel geven zij antwoord op tien veelgestelde vragen over een auto-fiets aanrijding. Ook benoemen we enkele voorbeeld cases voor meer inzicht te krijgen in deze situaties.

Vraag 1: Ik heb een fietser aangereden wat nu?

Heeft u als automobilist een fietser aangereden? Dan is het belangrijk dat u op een adequate wijze handelt. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van wat u het beste kunt doen.

  • In geval van lichte of ernstige verwondingen, raden wij aan de alarmlijn te bellen en medische hulp in te schakelen
  • Rijd in geen enkel geval door. Stop altijd en bespreek, indien mogelijk, de situatie met de persoon die u aangereden heeft.
  • Wissel altijd de gegevens met elkaar uit
  • Bij getuigen is het belangrijk dat hier de gegevens van worden gevraagd.

Vraag 2: Kan ik de fietser aansprakelijk stellen?

Ja, dit kan. Wanneer de fietser deels schuldig is aan de aanrijding kan de automobilist hem of haar aansprakelijk stellen. Let op!: dit is nooit voor 100% mogelijk omdat de fietser een beschermde verkeersdeelnemer is. Dit komt mede doordat een fietser kwetsbaarder is voor schade en letselschade. Bij het aansprakelijk stellen van een fietser is het volgende belangrijk

  • Er moet geen sprake zijn van verkeersovertreding
  • De automobilist moet goed en op tijd hebben geanticipeerd
  • Er moet sprake zijn van overmacht.

Mocht er aan bovenstaande eisen worden voldaan, dan kan een fietser gedeeltelijk aansprakelijk worden gesteld. In de praktijk blijkt echter dat in de meeste zaken de aansprakelijkheid toch bij de automobilist komt te liggen.

Vraag 3: Welke schade krijgt de fietser vergoed?

Als u een fietser hebt aangereden, dan kan de fietser gebruik maken van zowel directe als indirecte schade posten. Hierbij kunt u denken aan het volgende:

  • Medische kosten (waaronder kosten eigen risico, kosten voor verband)
  • Misgelopen inkomsten
  • Schade aan persoonlijke eigendommen
  • Smartengeld voor pijn/whiplash, verdriet en (mogelijke) verminderde levensvreugde
  • Hulp in het huishouden
  • Schade persoonlijke eigendommen

Vraag 4: Hoeveel schade krijgt de fietser vergoed?

Hoeveel schade de fietser krijgt vergoed is afhankelijk van het ongeval en wie hier de schuldige is.

  • Situatie 1: de automobilist is de schuldige. In dit geval krijgt de fietser alle schade vergoed tot een maximum van 100%.
  • Situatie 2: Beide verkeersdeelnemers zijn schuldig. Is de fietser deels schuldig? Dan krijgt hij alsnog 50% van de opgelopen schade vergoed.
  • Situatie 3: De fietser is schuldig. Ook in dit geval krijgt de fietser alsnog minimaal 50% van de schade vergoed. Alleen bij overmacht gelden andere regels.

Vraag 5: Ik heb een fietser aangereden en ben doorgereden wat nu?

Het is nooit verstandig om door te rijden na een auto-ongeluk. Of dit nu een fiets aanrijding is, een aanrijding met een voetganger of een aanrijding met een ander motorvoertuig. Wanneer u dit wel doet bent u niet alleen aansprakelijk voor de schade, maar kunt u ook nog een juridische vervolging of extra boete krijgen.

  • Een fietser kan hierbij een schadeclaim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer
  • De fietser dient wel minimaal een getuige te hebben van de aanrijding
  • Het belangrijk is dat de fietser direct aangifte doet van de aanrijding wanneer hij of zij het kenteken niet kon noteren.
  • Fietser dient binnen 14 dagen aangifte te doen als hij of zij het kenteken wel kon noteren of fotograferen

Vraag 6: Welke verzekering geldt bij een auto - fiets aanrijding?

Bij deze soort aanrijding wordt er altijd aanspraak gemaakt op de autoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering van de automobilist, zoals beschreven in de wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.

Vraag 7: Wanneer is een fietser schuldig bij aanrijding?

Een fietser kan worden aansprakelijk gesteld voor aanrijding wanneer hij of zij met opzet het ongeluk veroorzaakt. Dit kan door opzettelijk door rood te rijden op een druk kruispunt, door aan de verkeerde kant van de weg te rijden. In theorie zou bij een ongeluk dan de fietser aansprakelijk zijn, maar in de praktijk komt dit nauwelijks voor. Dit heeft vooral te maken met artikel 185 Wegenverkeerswet, waarin de voetganger of fietser heel goed beschermd wordt. Hierin staan onder andere de volgende regels

  • Als een fietser of voetganger jonger dan 14 jaar is dient de bestuurder van het motorrijtuig de volledige schade te vergoeden
  • Is er geen sprake van overmacht? Dan krijgt een fietser of voetganger bij eigen schuld meer dan 50% van de schade vergoed. Hierbij speelt de ernst van verkeersfouten door beide partijen en de ernst van verwondingen een grote rol.
  • Doordat een fietser een verhoogd risico op zwaar letsel heeft, zal hij of zij in de praktijk nooit 100% aansprakelijk worden gesteld.

Vraag 8: Wat wordt de hoogte van de schadevergoeding?

Bij een fiets aanrijding komt er vaker een schadevergoeding voor. Dit is afhankelijk van het ongeval en de opgelopen schade. Zo zal zwaar letselschade als een lange termijn whiplash meer meewegen dan tijdelijke pijn aan een schouder. Om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen zijn de volgende vragen belangrijk:

  • Hoelang duurt de herstelperiode?
  • Wat is de ernst van het letsel?
  • Wat heeft het slachtoffer misgelopen?
  • Wat is de aard en ernst van het letsel?
  • Welke onkosten heeft het slachtoffer gemaakt?

Een totale schadevergoeding kan pas worden vastgesteld nadat: de persoon helemaal is genezen van het ongeluk, er geen zicht meer is op genezing of er een medische eindtoestand is bereikt. Heeft u vragen over een van deze onderwerpen? Neem dan contact op met een van onze letselschade advocaten. Dit is altijd zonder verder verplichtingen.

Vraag 9: Wat als een fietser tegen een stilstaande auto is aangereden?

Bij deze situatie geldt er doorgaans een uitzondering, maar daarbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen het volgende: was het een stilstaande auto bij een stoplicht of was het een geparkeerde auto. Bij een geparkeerde moet de fietser in het begin de schade van de auto vergoeden. Een stilstaande auto neemt namelijk geen deel aan het verkeer, zoals beschreven in Artikel 185 Wegenverkeerswet. In dit geval zal een fietser niet zijn schade krijgen vergoed. Anderzijds kan het gaan om een stilstaande auto in het verkeer. In dit geval dient er gekeken te worden naar zaken als: "Stond de stilstaande auto niet te dicht op het fietspad?", "Had de stilstaande auto de fietser kunnen zien aankomen en meer ruimte te creëren?" en "Was er sprake van overmacht door een defect onderdeel op de fiets?".

Vraag 10: Fietser zonder licht aangereden wat nu?

Heeft u in het donker een auto fiets aanrijding? Ook dan gelden nog steeds de regels volgens Artikel 185 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat een automobilist ook rekening dient te houden met een fietser zonder licht. Dus ook bij dit voorbeeld van een aanrijding met fietser, zal de fietser nooit volledig aansprakelijk zijn.

Letselschadezorg helpt u met de juridische hulp

Volgens artikel 6:96 van het Burgelijke Wetboek, heeft u in deze situaties recht op een vergoeding vanuit de verzekeraar van de tegenpartij. Op basis van de ernst, de gevolgen en het ontstaan van de situatie wordt de uiteindelijke vergoeding berekent. De juridische hulp die u hiervoor heeft ingeschakeld wordt ook 100% vergoed, onze hulp is dan ook 100% gratis. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

]]>
https://letselschadezorg.nl/auto-fiets-aanrijding-veelgestelde-vragen/feed/ 0
Fietsongeluk gehad? Dit moet je doen https://letselschadezorg.nl/fietsongeluk/ https://letselschadezorg.nl/fietsongeluk/#respond Mon, 15 Apr 2024 07:41:10 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1167 U bent betrokken geraakt bij een fiets ongeluk en hierbij heeft u verwondingen opgelopen. Dit is natuurlijk in zijn geheel een nare situatie waar veel stress en verwarring bij komt kijken. Is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan is het mogelijk om letselschade te melden en een letselschade vergoeding te krijgen. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk om via ons een schadevergoeding te krijgen, ook al is het uw schuld. Dit is namelijk, omdat u als fietser wordt gezien als een kwetsbare bestuurder. Het is hierbij echter afhankelijk van de manier van transporteren die de tegenstander heeft. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk loopt, is het nodig om een aantal dingen duidelijk te hebben. Wij zullen dieper ingaan op enkele belangrijke stappen die je moet nemen in het geval dat er een fiets ongeluk is gebeurd.

Welke stappen moet je nemen na een fietsongeluk?

Aangezien een fietsongeluk een stressvolle situatie is met veel emoties is het mogelijk om dingen te vergeten. Om ervoor te zorgen dat u niks kan vergeten in het geval van een fietsongeluk gaan wij alles voor u op een rijtje zetten.

  1. Beoordeel je eigen gezondheidstoestand, zorg ervoor dat u kalm blijft en zorg dat u in veiligheid komt.
  2. Bel 112.
  3. Noteer de gegevens van de tegenpartij. Hierbij moet u denken aan de naam, adres, telefoonnummer en de verzekeringsgegevens. In gevallen van een auto of scooter raden wij u ook aan om het kenteken te noteren.
  4. Probeer zo veel mogelijk beeld materiaal te verzamelen. Denk hierbij aan heldere foto’s en filmpjes.

Welke schade kunt u oplopen na een fiets ongeluk?

De ernst van het ongeluk zal erg samenhangen met de eventuele schade die u of de tegenpartij kan oplopen na een fietsongeluk. Het is mogelijk om de schade onder te verdelen in twee soorten schade. Hierbij gaat het om materiële schade en immateriële schade. Hieronder zullen we enkele voorbeelden noemen van deze soorten schade.

Materiële schade

  • Reparatie kosten van uw fiets
  • De ziekenhuiskosten
  • Kosten voor extra medische behandelingen
  • Missen van inkomsten
  • Juridische kosten voor rechtsbijstand

Immateriële schade

  • Bot breuken
  • Kneuzingen
  • Schade aan organen
  • Nek en rug klachten
  • Schade aan tanden en kiezen

Welke gevaarlijke situaties zijn er

Een fiets ongeluk kan snel gebeuren, maar ook in veel verschillende situaties. Er zijn een aantal situaties waar wij u aanraden om extra voorzichtig te zijn, want dit zijn veel voorkomende situaties waarin een fietsongeluk gebeurd. Wij hebben deze situaties even voor u op een rijtje gezet.

  • Bij een slecht wegdek
  • Bij slechte weersomstandigheden
  • Bij slechte of geen verlichting
  • Door middel van de dode hoek van een bus of vrachtwagen
  • Verkeersovertredingen van andere weggebruikers
  • Door middel van onoplettendheid van de fietser zelf

Na een ongeluk wilt u ervoor zorgen dat u de schade natuurlijk vergoedt krijgt. Voordat dit kan gebeuren moet u eerst de wederpartij aansprakelijk stellen. Als dit is gebeurd moet u de schadeposten opvoeren. Alle ervaring die wij van letselschadezorg u kunnen bieden zal erg van pas komen in de situatie. Met elkaar kunnen wij ervoor zorgen dat de zaak zo soepel mogelijk verloopt en u krijgt waar u recht op heeft.

]]>
https://letselschadezorg.nl/fietsongeluk/feed/ 0
Scooterongeluk door een fietser, Wat nu? https://letselschadezorg.nl/scooter-aangereden-door-fietser/ https://letselschadezorg.nl/scooter-aangereden-door-fietser/#respond Thu, 11 Apr 2024 13:31:31 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1164 Je rijdt op je scooter en plotseling word je aangereden door een fietser. In dit scenario zal er veel stress en verwarring ontstaan, wat ook compleet logisch is. U als bestuurder van de scooter kunt hier letsel van krijgen wat gevolgen heeft op uw dagelijks leven. Na afloop van de situatie zullen er ook nog extra vragen opduiken bij u waar u graag een duidelijk antwoord op zou willen hebben. Naast de schadeclaim, die u hier gratis kan laten opzetten, zijn er nog enkele andere dingen die u zowel op het moment zelf moet doen als erna. Wij gaan voor u alles op een rijtje zetten zodat u voorbereid bent mocht de situatie zich ooit voordoen.

Hoe kan een scooterongeluk tot stand komen?

Een ongeval zit natuurlijk in een klein hoekje, maar het kan toch altijd gebeuren. Zo zijn er enkele factoren die een grote rol kunnen spelen in dit proces. Een van de belangrijkste redenen waardoor een scooter aangereden kan worden door een fietser is door middel van gebrek aan zichtbaarheid. Fietsers die plotseling van richting veranderen of onverwachte manoeuvres maken. Deze acties kunnen ervoor zorgen dat de scooterrijder geen tijd meer heeft om in te grijpen en hierdoor een ongeluk ontstaat. Sommige fietsers negeren verkeersregels zoals het stoppen voor rood licht. In dit geval kan het leiden tot een scooter die aangereden wordt door een fietser.

Wie is aansprakelijk?

In het eerste opzicht zou je verwachten dat de fietser voor 100% aansprakelijk zal zijn voor de kosten, want de fietser heeft het ongeluk veroorzaakt. In de praktijk wijst echter dat dit gecompliceerder ligt dan je zou verwachten. Zo zou het kunnen zijn dat enkele factoren kunnen veroorzaken dat de scooter 100% van de schade moet betalen. Dit is vanwege de wetgeving met betrekking tot verschillende wetten. In deze wetten staat onder andere dat aangezien een scooter wordt geclassificeerd als een motorvoertuig dat de scooterrijder schuldig is. Deze wet geldt zolang de scooterrijder verzekerd is en dus beschikt over een geldig rijbewijs. Is dit niet het geval? Dan is de scooterrijder hoofdelijk privé aansprakelijk.Het is daarom verstandig om juridische hulp in te schakelen mocht u als scooter aangereden worden door een fietser. In dit proces wordt er gekeken welke factoren duidelijkheid kunnen geven met betrekking tot de situatie. In sommige gevallen is het mogelijk dat de kosten compleet of deels vergoed moeten worden door de fietser.

Welke klachten kunnen optreden na een scooterongeval?

Bij een ongeval kunnen enkele klachten optreden die ervoor kunnen zorgen dat uw dagelijks leven wordt beïnvloed. Zo kunt u last krijgen van een whiplash, bot breuken, kneuzingen, blauwe plekken of zelf PTSS. Naast de immateriële schade kan er ook nog materiële schade bij komen kijken zoals de kosten aan uw scooter of fiets. Dit zijn dingen die u kunt opgeven aan de verzekering.

Welke maatregelen moet u nemen?

Als u als scooter wordt aangereden door een fietser zal het moment zelf stressvol en verwarrend zijn. Het is echter belangrijk om de juiste handelingen uit te voeren voordat er onduidelijkheden komen.

  • Zorg dat uzelf z.s.m. in veiligheid bent
  • Verzamel zo veel mogelijk bewijsmateriaal m.b.t. de situatie. Denk hierbij aan foto’s en gegevens van beide voertuigen
  • Vul het schadeformulier in met juiste informatie
  • Schakel de politie in mocht het nodig zijn
  • Laat een huisarts onderzoeken naar eventuele verborgen klachten en laat dit vastleggen in het medisch dossier

Als u op uw scooter bent aangereden door een fietser heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Met deskundige hulp van letselschadezorg weet u zeker dat al uw belangen op een correcte wijze worden behartigd. Helaas gebeuren er nog altijd ongelukken, maar met de juiste hulp kunt u zo snel mogelijk beginnen met uw herstel.

]]>
https://letselschadezorg.nl/scooter-aangereden-door-fietser/feed/ 0
Letselschade: tegenpartij reageert niet, wat nu? https://letselschadezorg.nl/letselschade-tegenpartij-reageert-niet/ https://letselschadezorg.nl/letselschade-tegenpartij-reageert-niet/#respond Mon, 02 Oct 2023 11:50:34 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=761 Letselschade kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, waarbij de juiste afwikkeling van groot belang is. Helaas komt het weleens voor dat de tegenpartij niet reageert op claims, wat voor veel frustratie en onzekerheid kan zorgen.

Op deze pagina bespreken we de stappen die genomen kunnen worden wanneer de tegenpartij niet reageert op een letselschade claim. We kijken hierbij naar de rol van de advocaat, de verzekering en geven inzicht in hoe lang een schadeafwikkeling mag duren.

Wat als de tegenpartij niet reageert bij letselschade?

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander, heeft u recht op een schadevergoeding van de tegenpartij. Maar wat als de tegenpartij niet reageert op uw claim?

Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het ontkennen van de aansprakelijkheid, het betwisten van de hoogte van de letselschade, of het negeren van uw brieven. In dat geval kunt u een aantal stappen ondernemen om uw recht te halen.

  1. Documenteer alles: Zorg ervoor dat je alle communicatie en correspondentie met de tegenpartij goed documenteert. Dit omvat e-mails, brieven en notities van telefoongesprekken.
  2. Schakel een advocaat in: Een gespecialiseerde letselschade advocaat kan van onschatbare waarde zijn in deze situatie. Zij hebben de expertise om de zaak op te pakken en de belangen van het slachtoffer te behartigen.
  3. Neem contact op met de verzekeraar: Laat de verzekeraar van de tegenpartij weten over de situatie en de ernst van het letsel. Zij kunnen druk uitoefenen op de tegenpartij om de zaak serieus te nemen.
  4. Blijf geduldig maar assertief: Hoewel het afhandelen van letselschadeclaims tijd kan vergen, is het belangrijk om geduldig te blijven. Blijf echter ook assertief in het nastreven van een rechtvaardige oplossing.
  5. Overweeg juridische stappen: Als alle andere pogingen om contact te leggen met de tegenpartij vruchteloos blijven, kan het noodzakelijk zijn om juridische stappen te ondernemen om de zaak vooruit te helpen.

Verzekering van de tegenpartij reageert niet

In veel gevallen is de tegenpartij die het ongeval heeft veroorzaakt verzekerd voor aansprakelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een verzekerde tegenpartij, kunt u uw claim indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar zal dan namens de tegenpartij uw claim beoordelen en afhandelen.

Maar wat als de verzekeraar van de tegenpartij niet reageert op uw claim? Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld, de verzekeraar heeft meer tijd nodig om uw claim te onderzoeken, de verzekeraar betwist de aansprakelijkheid of de hoogte van uw schade, of de verzekeraar probeert u af te schrikken of af te wachten.

Hoe dan ook, het is erg vervelend als u geen reactie krijgt van de verzekeraar, want dit betekent dat uw schadeafwikkeling wordt vertraagd of zelfs wordt geblokkeerd. Ook hier geldt dat het raadzaam is om een letselschade advocaat in te schakelen.

Een letselschade advocaat kan namens u contact opnemen met de verzekeraar en aandringen op een snelle en adequate reactie. Ook kan een letselschade advocaat juridische drukmiddelen gebruiken om de verzekeraar tot actie te dwingen, zoals het sturen van een sommatiebrief of het starten van een gerechtelijke procedure.

Advocaat van de tegenpartij reageert niet

Mocht de tegenpartij in uw letselschadezaak een advocaat in de armen hebben genomen, dan mag u ervan uitgaan dat deze na de aansprakelijkheidsstelling binnen 14 dagen reageert op uw claim.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat u geen reactie ontvangt van de advocaat van de tegenpartij. Als dit het geval is, dient u zo adequaat mogelijk stappen te ondernemen. Het inschakelen van een letselschade advocaat is dan een belangrijke eerste stap.

Een letselschade advocaat zal namens u handelen en onderhandelen met de advocaat van de tegenpartij. Aangezien het een juridische kwestie betreft, kunt u in dergelijke gevallen beter niet namens uzelf handelen. Zo voorkomt u namelijk dat u akkoord gaat met een te lage schadevergoeding.

Hoelang mag de schadeafwikkeling duren?

Een veelvoorkomende vraag in dit soort situaties is; "Hoe lang mag de afhandeling van letselschade duren?" Er is geen vaste, wettelijke termijn voor de schadeafwikkeling bij letselschade, maar er zijn wel enkele richtlijnen die zijn opgenomen in de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL).

Volgens de GBL moet de aansprakelijke partij of diens verzekeraar binnen 14 dagen reageren op een aansprakelijkstelling. Ook moet de verzekeraar binnen 14 dagen na de erkenning of de definitieve vaststelling van de schade de schadevergoeding uitbetalen. Daarnaast moet de verzekeraar regelmatig contact houden met het slachtoffer en voortvarend handelen bij de behandeling van de zaak.

Het is in alle gevallen belangrijk dat er voortgang wordt geboekt in een letselschadezaak. Indien de tegenpartij blijft zwijgen en er geen vooruitgang wordt geboekt, is het noodzakelijk om juridische stappen te overwegen. Dit is echter een laatste redmiddel wanneer u er met de tegenpartij, diens verzekeraar of advocaat niet uitkomt.

Schakel direct juridische hulp in

Dat een tegenpartij niet reageert bij het claimen van letselschade is geen veelvoorkomend probleem, maar het komt in de praktijk helaas weleens voor. Het kan zijn dat de tegenpartij zelf of de verzekeraar van de tegenpartij niet reageert op uw claim, waardoor uw schadeafwikkeling wordt vertraagd of zelfs wordt geblokkeerd.

Ongeacht of de tegenpartij wel of niet reageert op uw claim, is het nooit onverstandig om een letselschade jurist in te schakelen. Als u kiest voor een letselschade expert van Letselschadezorg.nl worden al uw zorgen uit handen genomen.

Het grote voordeel van onze dienst is dat u hier geheel gratis gebruik van kunt maken. Wij werken namelijk op basis van no cure no pay, wat inhoudt dat onze diensten alleen betaald hoeven te worden als wij erin slagen om een schadevergoeding voor u te claimen. Bovendien dienen de kosten voor juridische hulp dan ook betaald te worden door de tegenpartij.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan in uw letselschadezaak. Voorkom juridische conflicten en laat uw letselschadezaak over aan onze experts. Zo weet u zeker dat u een schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

]]>
https://letselschadezorg.nl/letselschade-tegenpartij-reageert-niet/feed/ 0
Juridische hulp bij letselschade na een metro ongeluk https://letselschadezorg.nl/juridische-hulp-bij-letselschade-na-een-metro-ongeluk/ https://letselschadezorg.nl/juridische-hulp-bij-letselschade-na-een-metro-ongeluk/#respond Fri, 18 Aug 2023 11:09:03 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=595 Een ongeluk met de metro kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid, uw werk en uw financiële situatie. U kunt te maken krijgen met medische kosten, inkomensverlies, pijn en lijden, en andere schadeposten.

]]>
https://letselschadezorg.nl/juridische-hulp-bij-letselschade-na-een-metro-ongeluk/feed/ 0