Auto ongeluk - Letselschadezorg.nl https://letselschadezorg.nl Hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade? Wed, 24 Apr 2024 14:20:03 +0000 nl hourly 1 https://letselschadezorg.nl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-letselschade-favi-32x32.png Auto ongeluk - Letselschadezorg.nl https://letselschadezorg.nl 32 32 Psychische klachten na auto ongeluk met letselschade https://letselschadezorg.nl/psychische-klachten-na-auto-ongeluk/ https://letselschadezorg.nl/psychische-klachten-na-auto-ongeluk/#respond Wed, 10 Apr 2024 07:57:58 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1155 Na een auto-ongeluk kunnen de fysieke verwondingen voor de hand liggen, maar de impact op onze mentale gezondheid wordt vaak over het hoofd gezien. Het is belangrijk om te begrijpen dat psychische klachten na auto ongeluk veelvoorkomend zijn en serieus genomen moeten worden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten mentale klachten die kunnen optreden na letselschade. Ook bespreken we hoe je ze kunt herkennen, behandelen en welke vergoedingen ervoor beschikbaar zijn.

Hoe ontstaan mentale klachten na letselschade?

Er kunnen veel verschillende soorten mentale klachten ontstaan na een letsel of ongeval. De intensiteit van de klachten hangt nauw samen met de impact van het ongeval. Bij een licht ongeval zullen de mentale klachten dus een stuk minder zwaar zijn dan bij een zwaar ongeval. Bij lichte ongevallen spreken we over een kleine onverwachte botsing of klein niet gevaarlijk ongeluk. Er kunnen psychische klachten ontstaan, maar meestal zijn deze mild van aard. Meestal voelt het slachtoffer zich tijdelijk wat neerslachtiger en minder veilig in het verkeer. Bij zwaardere ongevallen, zoals een trauma na auto ongeluk, zijn de klachten een stuk intenser. Slachtoffers kunnen dan last hebben van paniekaanvallen, angst gedachtes of flashbacks. Wij raden aan om altijd een gratis schadeclaim in te laten vullen, u verdient het om vrijblijvend geholpen te worden. Ook als passagier heeft u hier recht op.

Wat zijn de soorten mentale klachten na een auto ongeluk?

Er kunnen een heleboel verschillende soorten mentale klachten ontstaan na een ongeval of letsel. Soorten mentale klachten na een auto ongeluk bestaan onder andere uit:

  1. Angststoornissen: Een van de meest voorkomende mentale klachten na een auto ongeluk zijn angststoornissen. Dit varieert van algemene angst tot paniekaanvallen en soms zelfs fobieën. Een traumatische ervaring kan al snel leiden tot intense gevoelens van angst, zelfs bij dagelijkse activiteiten.
  2. Klachten aan zelfbeeld: Een ongeluk kan flinke schade toebrengen op het uiterlijk van iemand. Er kunnen flinke littekens, schrammen of verminkingen ontstaan. Al met al niet ideaal voor je uiterlijk. Buiten het uiterlijk kan het ook invloed hebben op je innerlijk en zorgen dat je jezelf als minderwaardig gaat zien. Dit kan zorgen voor enorme gevoelens van waardeloosheid en onzekerheid.
  3. Depressie: Dit is een veel voorkomende reactie op letselschade. Het begint met neerslachtigheid, maar wanneer dit meerdere maanden aanwezig is spreken we al snel van een depressie. Meestal uit zich dit in gevoelens van verdriet, hopeloosheid en verlies van interesse in activiteiten. Het is een mentale ziekte die voor een grote onbalans zorgt in iemands leven en het vermogen om te functioneren.
  4. PTSS: Posttraumatische stressstoornis kan optreden na een trauma bij ongeval, zoals bij een zwaar auto ongeluk. PTSS uit zich in flashbacks, nachtmerries, overmatige waakzaamheid of vermijdingsgedrag van bepaalde plekken of voertuigen. Deze mentale klacht heeft een grote invloed op de kwaliteit van iemands leven.

Wat moet u doen bij het herkennen van een deze klachten?

Herkent u een of meerdere van deze klachten? Dan is het belangrijk dat u op tijd op zoek gaat naar hulp. Hoe langer u ermee wacht, hoe moeilijker het wordt dit op te lossen. Bij te lang wachten kunnen psychische klachten na auto ongeluk zelfs chronisch worden. Dat wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen! Verder kan u hierdoor in aanmerking komen voor een schadevergoeding in de vorm van smartengeld. Deze financiële meevaller kan u misschien helpen om weer tot andere gedachten te komen en het verwerkingsproces makkelijker te maken.

De behandeling van mentale klachten

Om de mentale klachten goed te behandelen, dient u door een uitgebreid behandeltraject te gaan. Meestal begint dit bij een lokale huisarts of medisch specialist en bestaat dit uit meerdere praat- of coachsessies. Mochten de klachten toch aanhouden of verergeren? Dan wordt hij of zij doorgestuurd naar een GGZ gespecialiseerde specialist. Onze letselschade specialisten zijn bekend met dit traject en kunnen u voorzien van tips of meer informatie. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Vergoeding voor psychische klachten na auto ongeluk

Slachtoffers van letselschade kunnen in Nederland eenvoudig aanspraak maken op een vergoeding voor geleden schade. Hieronder kunnen psychische klachten vallen. Voordat u aanspraak kunt maken op een vergoeding, moet u wel voldoen aan enkele randvoorwaarden.

  1. Er is sprake van aansprakelijkheid; U moet bewijs kunnen aantonen dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeval en uw letsel.
  2. Er bestaat een causaal verband tussen uw mentale welzijn en het ongeval: Er moet voldoende bewijs zijn die erop duiden dat de mentale klachten zijn veroorzaakt door het auto ongeluk en niet zijn ontstaan door een andere oorzaak.
  3. De schade omvang: Zowel de financiële als emotionele gevolgen van de klachten moeten in kaart kunnen worden gebracht. Hieronder vallen verlies van inkomen, medische kosten en pijn en lijden.

We begrijpen dat het bovenstaande vrij overweldigend naar u kan overkomen. Om het u allemaal wat makkelijker te maken, kunt u een letselschadeadvocaat in de hand nemen. Hij of zij kan u helpen met jet verzamelen van bewijsmateriaal, onderhandelen en het indienen van een claim voor vergoeding. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden omdat dit vanuit de overheid vergoed wordt.

Schakel de hulp van onze letselschade professionals in

Mentale klachten kunnen net zo als een whiplash na letselschade grootte invloed uitoefenen op uw dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk om deze klachten tijdig te herkennen en te behandelen. Dit zal u helpen om het herstelproces te bevorderen. Daarnaast kunt u altijd onze hulp inschakelen wanneer u vragen heeft over schadevergoeding of smartengeld. Al meer dan 15 jaar zijn wij een vertrouwde partner voor advies en ondersteuning bij het claimen van schadevergoedingen door letselschade. Wij kunnen u helpen met het indienen van een succesvolle schadeclaim en het behalen van een schadevergoeding die u verdient!

]]>
https://letselschadezorg.nl/psychische-klachten-na-auto-ongeluk/feed/ 0
Rugpijn na aanrijding? Kijk uit, dit is letsel! https://letselschadezorg.nl/rugpijn-na-aanrijding/ https://letselschadezorg.nl/rugpijn-na-aanrijding/#respond Thu, 04 Apr 2024 11:28:31 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1139 Na een aanrijding kunnen er verschillende aandoeningen ontstaan. Denk hierbij aan verstuikingen, hernia's en fracturen. In de meeste gevallen ontstaat er rugpijn na aanrijding. Dit rugletsel kan leiden tot een langdurige pijn en zorgen voor beperkingen in het dagelijks leven. Daarom is het noodzakelijk om snel en effectief te handelen na een aanrijding of ander ongeval.

Aansprakelijkheid bij rugletsel

De aansprakelijkheid voor rugpijn na aanrijding hangt af van verschillende factoren, waaronder de schuldvraag en de omstandigheden van het ongeval. Het is aan te raden om een advocaat te raadplegen en hierin uw rechten te begrijpen en de juiste stappen te nemen. Een ervaren advocaat kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor uw schade.

Acties bij rugpijn na aanrijding

Als u rugpijn ervaart na een aanrijding, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op en overweeg ook om juridisch advies in te winnen om uw opties te bespreken. Het is van cruciaal belang om snel medische hulp te zoeken, zelfs bij milde rugpijn, omdat dit kan wijzen op ernstiger letsel wat een onmiddellijke behandeling vereist.

Definitie rugpijn

Rugpijn na een aanrijding moet serieus worden genomen, omdat het een teken kan zijn van ernstig letsel. Het is essentieel om onmiddellijk medische hulp te zoeken en juridisch advies in te winnen om uw rechten te beschermen en een passende vergoeding te krijgen voor uw schade. Door snel en doeltreffend te handelen, kunt u ervoor zorgen dat uw letsel correct wordt behandeld en dat u de vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

  • Verstuikingen en verrekkingen van de rugspieren
  • Hernia's, waarbij een tussenwervelschijf uitpuilt
  • Fracturen of breuken van de wervels
  • Beklemde zenuwen, wat kan leiden tot ernstige pijn en gevoelloosheid
  • Beschadiging van het ruggenmerg, met mogelijke verlamming tot gevolg

Rugpijn klachten

De klachten van rugpijn na een auto ongeluk kunnen heel erg variëren, wat te maken heeft met de ernst van het letsel. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten weer na enkele dagen, terwijl in andere gevallen de klachten weken of zelfs maanden kunnen aanhouden. Sommige rugklachten zullen niet meer genezen. De impact van de aanrijding was dan zo groot dat deze permanent blijven. In zulke gevallen zal u moeten leren leven met de klachten. Klachten van rugpijn kunnen zich op verschillende manieren uiten. Hieronder hebben wij voorbeelden gegeven van klachten waar u zoal last van kunt hebben.

  • Spierpijn
  • Uitstralende pijn naar benen of billen
  • Verlamming van ledematen
  • Verstijving van de rug
  • Prikkelingen
  • Zeurende pijn
  • Stekende pijn

Wanneer spreken we van letselschade bij rugpijn?

Letselschade verwijst naar lichamelijke of geestelijke schade die iemand oploopt als gevolg van de nalatigheid of opzettelijke daden van een ander. Rugpijn na aanrijding kan worden beschouwd als letselschade als het uw dagelijkse activiteiten beïnvloedt en medische behandeling vereist. Het is belangrijk om de oorzaak van uw letsel vast te stellen en juridische stappen te ondernemen om een passende vergoeding te krijgen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van rugpijn?

Rugpijn kan zorgen voor lichte tot zeer ernstige gevolgen. Dit heeft onder andere te maken met hoe ernstig de beschadiging is, hoelang de beschadiging voelbaar blijft en wat voor impact de beschadiging heeft op uw leven. Als u bijvoorbeeld chronische rugpijn heeft gekregen na aanrijding en voorheen in de bouw werkte als tegelzetter, dan kunt u dit beroep niet meer goed en veilig uitvoeren. In dit geval zou u dus op zoek moeten gaan naar nieuw werk of uw werkgever moet u inzetten op een minder inspannende werkpositie. Anderzijds kan het ook zijn dat uw rugpijn zo ernstig is dat u arbeidsongeschikt raakt en niet meer de huishoudelijke taken kunt uitvoeren. Hierdoor gaat u dus inkomsten mislopen en kunt u dus in de financiële problemen komen. Hieronder hebben wij een overzicht toegevoegd met mogelijke onkosten:

  • Reiskosten
  • Extra kosten door studievertraging of vroegtijdig afbreken van studie
  • Smartengeld
  • Medische kosten door het ongeluk
  • Kinderopvang
  • Huisdierenopvang
  • Overige inkomsten die u misloopt

Toelichting financiële kosten

Buiten de bovenstaande kosten, moet de aansprakelijke tegenpartij ook alle onkosten vergoeden. Hieronder vallen: kosten voor de ambulance (mits dit nodig is), kosten voor de SEH, vervoerskosten, wegsleepkosten en kosten voor hulpmiddelen. Verdere kosten, die van invloed zijn op uw levenskwaliteit of waardoor u bepaalde activiteiten niet meer kunt doen, vallen onder smartengeld.

Toelichting smartengeld

Het kan zo zijn dat u blijvend letsel aan een aanrijding overhoudt. Dit kan zowel op fysiek als mentaal gebied van toepassing zijn. Zo kan het zijn dat u gehandicapt raakt waardoor u niet meer kunt fietsen, wandelen of zwemmen. Dit kan ervoor zorgen dat u minder afleiding heeft in uw leven en van invloed zijn op uw mentaal welzijn. Het (on)zichtbare leed dat u hiermee ondervindt, wordt gedeeltelijk gecompenseerd door smartengeld. Dit geldbedrag kan zowel maandelijks als eenmalig worden uitgekeerd en is belastingvrij. Of u recht heeft op smartengeld hangt van een aantal zaken af. Wij kunnen deze zaken kosteloos voor u onderzoeken en de hoogst mogelijke financiële compensatie realiseren.

Arbeidsongeschiktheid bij rugpijn na een aanrijding

Zoals we al eerder aangaven, kan ook arbeidsongeschiktheid een rol spelen bij een ongeval. Dit kan zowel gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt zijn en hangt af van uw situatie en de ernst van de klachten. In elk geval zal dit een impact hebben op uw financiële situatie. Gelukkig wordt dit verschil vergoed vanuit de aansprakelijke tegenpartij. Overigens, omvat dit niet alleen de huidige loonkosten, maar kunnen toekomstige promoties, fooi, overwerktoeslag of bonussen hier ook onder vallen. Dit is allemaal afhankelijk van de situatie waarin u zich voor het ongeluk in bevond. Om dit verder toe te lichten maken we gebruik van de onderstaande twee situaties

Situatie 1: Vergoeding van volledig inkomen, vakantiegeld en pensioenopbouw

Jan, 54 jaar, is aangereden door een auto. Al snel blijkt dat hij een chronisch rugletsel heeft opgelopen in de Thoracale wervels (borst). De pijn die hierdoor is ontstaan is constant aanwezig en maakt het onmogelijk voor Jan om zijn werk in de fabriek door te zetten. Uiteindelijk ontvangt Jan een volledige vergoeding van zijn inkomen, vakantiegeld en pensioenopbouw. Hierdoor kan Jan zorgeloos doorgaan met zijn leven en hoeft hij zich geen zorgen te maken over een slechtere financiële situatie.

Situatie 2: Volledig inkomen, bonussen, promotie, vakantiegeld en pensioenopbouw vergoed

Mariette, 48 jaar, is werkzaam als hoofd marketing bij een lokaal mkb voor woonaccessoires in Limburg. Het betreft een franchise die actief is in de regio's Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. De resultaten van 2023 tonen aan dat het aantal verkopen met 30% is gestegen ten opzichte van 3 jaar geleden. Bovendien blijkt dat er per werknemer € 8500,- meer wordt verdiend op jaarbasis. Dit zorgt ervoor dat Mariette de kans krijgt op promotie en kan gaan werken als hoofd marketing van het landelijk concern. Nadat Mariette dit heugelijk nieuws heeft gehoord, fietst zij naar huis en wordt zij plotseling aangereden door een auto. Al snel blijkt dat Mariette een flinke breuk heeft in haar rugwervels en daardoor voor de rest van haar leven gedeeltelijk gehandicapt raakt. Hierdoor kan Mariette niet meer de promotie krijgen waar zij zo op gehoopt had. Uiteindelijk keert de tegenpartij alle inkomsten, inclusief de geplande promotie, uit aan Mariette.

Voorbeelden van vergoedingen uit arbeidsongeschiktheid

Zoals u al uit de bovenstaande voorbeelden heeft kunnen lezen, omvat een schade vergoeding voor arbeidsongeschiktheid meer dan alleen het vaste inkomen. Om een beter overzicht te geven van mogelijke inkomsten die hieronder vallen, hebben wij het onderstaande lijstje opgesteld.

  • Bonussen (jaarlijkse vaste bonussen op basis van dividend, eenmalige bonus wegens prestatie of vastgestelde bonus voor behalen van doelen (voorbeeld: salesbonus)
  • Promotie (naar een hogere functie, zoals bij Mariette het geval was)
  • Fooi
  • Toeslag voor overwerk
  • Vakantiegeld en vakantietoeslag
  • Pensioenopbouw
  • Onregelmatigheidstoeslag

Bevindt u zich op dit moment in een soortgelijke situatie en weet u niet goed waar u recht op heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze letselschade advocaten of specialisten.

Kosteloze juridische bijstand door Letselschadezorg.nl

Wij zijn al meer dan 15 jaar de betrouwbare partner voor advies en ondersteuning bij het claimen van schadevergoedingen door letselschade. Wij specialiseren ons in het behandelen van zaken waarbij letsel, is ontstaan door schuld vanuit anderen. Dit kan gaan om verkeersongevallen, zoals aanrijdingen, maar ook bedrijfsongevallen, medische fouten of letsel door dieren. Wij bieden u gedurende het gehele traject een kosteloze en professionele begeleiding.

]]>
https://letselschadezorg.nl/rugpijn-na-aanrijding/feed/ 0
Moe na een auto ongeluk? U kunt letsel hebben! https://letselschadezorg.nl/moe-na-een-auto-ongeluk/ https://letselschadezorg.nl/moe-na-een-auto-ongeluk/#respond Thu, 28 Mar 2024 14:30:12 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1126 Een auto ongeluk kan een lichte klap veroorzaken, maar ook een zware klap. In veel gevallen is dit zowel mentaal als fysiek. Na een dergelijke gebeurtenis ervaren veel mensen een breed scala aan emoties en fysieke symptomen. Hoewel het misschien wordt afgedaan als een normale reactie op stress kan aanhoudende vermoeidheid ergere dingen met zich meebrengen. Hieronder zullen wij dieper ingaan op enkele reden waarom u zo moe bent en wat de meest voorkomende klachten zijn na een auto ongeluk.

Hoe kan het dat u moe bent na een auto ongeluk?

Moe zijn na een auto ongeluk is heel normaal. De vermoeidheid kan optreden als gevolg van factoren met betrekking tot fysiek letsel, psychologische impact of een whiplash. Zo is het mogelijk dat deze klachten apart komen, maar het is ook mogelijk dat ze samenhangen. Het is een lang proces waarbij u rustig de tijd moet nemen om te herstellen. Zo zal de herstelperiode met veel ups en downs gaan, maar is het wel belangrijk dat u uzelf op nummer één zet. Zo raden we echt aan dat u een schadeclaim invult met een specialist. De klachten die u krijgt na een ongeluk zullen ook onder andere afhangen van het soort ongeluk wat u heeft gehad. Zo is het mogelijk dat u als voetganger bent aangereden, dat u als fietser bent aangereden of een eventuele kop staart botsing heeft gehad.

Fysieke pijn en verwondingen

Na het hebben van een auto ongeluk is het mogelijk dat de slachtoffers pijn en verwondingen hebben. Deze verwondingen kunnen variëren van oppervlakkige schrammen tot ernstigere letsels zoals botbreuken, whiplash of interne bloedingen.

Moeheid

Moe zijn na een auto ongeluk komt vaak voor. Zo zal dit gepaard gaan met slapeloosheid. Zo is moeheid een van de vele klachten die u kan oplopen na een auto ongeluk, maar kan het ook duiden op een whiplash. In de gevallen dat u moe bent na een auto ongeluk is het belangrijk dat u de nodige rust pakt.

Hoofdpijn en duizeligheid

Na het hebben van een ongeluk is het mogelijk dat er symptomen zoals hoofdpijn en duizeligheid bij komen kijken. Zo kan de impact van het ongeluk veroorzaken dat u een whiplash krijgt, maar ook een hersenschudding.

auto ongeluk hoofdpijn

Stijfheid en spanning op de spieren

Bij stijfheid of spanning op de spieren spreken we van een whiplash. Bij een whiplash beweegt uw nek abrupt van voren naar achteren. Door middel van deze beweging komt e veel spanning te staan op uw nekspieren, schouders en rug. In veel situaties zullen deze klachten pas na een aantal dagen gaan beginnen, maar het is wel belangrijk dat hier meteen op gehandeld wordt.

Emotionele stress en angst

Een auto-ongeluk kan ook een grote emotionele tol eisen. Hierbij is het mogelijk dat slachtoffers te maken krijgen met angst, paniek, verdriet of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Deze psychologische klachten zijn vanaf de buitenkant niet op te merken, maar hebben heel veel invloed op hoe de rest van het leven eruit gaat zien.

Geheugenverlies en concentratieproblemen

Na een traumatisch incident zoals een auto ongeluk kunnen slachtoffers moeite hebben om zich gebeurtenissen te herinneren of zich te concentreren op taken. Zo kunnen deze signalen wijzen op een hersenschudding of een ander soort letsel dat medische aandacht verdient en vereist.

Een auto ongeluk is natuurlijk iets wat u niemand gunt, echter gebeuren deze dingen wel dagelijks. Er zijn verschillende soorten klachten die allemaal effect op u en uw omgeving hebben waaronder moe zijn na een auto ongeluk. Zijn er klachten waar u last van dan wees hier alert mee en schakel meteen hulp in. Het is beter om te voorkomen dan te genezen.

]]>
https://letselschadezorg.nl/moe-na-een-auto-ongeluk/feed/ 0
Dit zijn de meest voorkomende klachten na een auto ongeluk https://letselschadezorg.nl/klachten-na-auto-ongeluk/ https://letselschadezorg.nl/klachten-na-auto-ongeluk/#respond Tue, 26 Mar 2024 14:10:35 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1114 Na een auto ongeluk kunnen zich meteen of na een aantal dagen klachten voordoen. Deze blog gaat dieper in op de meest voorkomende lichamelijke klachten na een ongeval. Ontdek welke fysieke gevolgen je kunt tegenkomen en waarom het belangrijk is om deze niet te negeren.

De meest voorkomende lichamelijke klachten na ongeval

Na een auto ongeluk is de kans groot dat je lichamelijke klachten krijgt. Dit komt door de klap die je lichaam moet verwerken. Een auto ongeluk is altijd een schokkende ervaring, de adrenaline stroomt door je lijf en je voelt misschien niet meteen de pijn in je lichaam. Maar naarmate de tijd, kunnen zich klachten voordoen. Ik heb de meest voorkomende klachten op een rijtje gezet.

1. Whiplash

Een Whiplash is nekletsel dat ontstaat door plotselinge, krachtige beweging van het hoofd naar voren, achteren of zijwaarts. Dit komt vaak voor bij auto ongelukken, maar hoe voelt een whiplash? Dit letsel kan leiden tot veel verschillende symptomen, waaronder pijn en je voelt een stijfheid in de nek. Daarnaast kan het zelfs hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies en concentratieproblemen geven. De impact kan de zachte weefsels in de nek uitrekken of zelfs scheuren, dit veroorzaakt een langdurig herstelproces.

Medisch advies

Als je vermoedt dat je een whiplash hebt opgelopen, is het belangrijk om medisch advies te vragen. Behandelingen kunnen variëren van pijnstilling en fysiotherapie tot gespecialiseerde interventies. Dit type letsel toont geen consistent patroon van klachten en blijft vaak ‘onzichtbaar’ bij reguliere onderzoeken. Dit betekent niet dat jouw persoonlijke psychische en lichamelijke klachten na een ongeval niet echt zijn. Luister altijd naar je eigen lichaam en gevoel.

klachten na aanrijding : whiplash

2. Nekklachten

Een veelvoorkomende klacht na een auto ongeluk is nekpijn. Vooral bij botsingen van achteren. Dit komt doordat je hoofd onverwachts heen en weer wordt geschud. Spieren hebben geen tijd om zich hierop voor te bereiden. Het is belangrijk deze klachten niet te negeren, dan heb je kans dat het erger wordt of zich uit in een whiplash. Maak je je zorgen over de nekklachten? Neem dan meteen contact op met een specialist.

3. Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend symptoom bij een kop-staartbotsing maar eigenlijk bij alle ongelukken. Hoewel veel mensen hoofdpijn onderschatten, kan het na een ongeluk zeer heftig zijn. Meestal heb je hier een aantal dagen last van, maar houdt het langer aan? Dan heb je mogelijk een Whiplash of hersenschudding. Breng dan een bezoek aan de dokter.

Weet je niet wie aansprakelijk is bij een kop-staartbotsing? In de meeste gevallen in dit de auto die botst op de achterkant van de andere auto. Ontdek er meer over.

4. Duizeligheid/ misselijkheid

Het is niet ongewoon als je je duizelig of misselijk voelt na een ongeluk. Duizeligheid kan variëren van lichte onbalans tot het gevoel dat alles om je heen draait. Dit kan worden veroorzaakt door een onverwachte beweging van je hoofd tijdens het ongeluk. Dit heeft invloed op je evenwichtsorgaan. Door de duizeligheid kun je misselijk worden, het kan zijn dat je het gevoel hebt van flauwvallen. Negeer deze klachten niet, laat je altijd even checken.

5. Rugklachten

Het licht natuurlijk aan de ernst van het ongeluk, maar vaak hebben mensen hevige rugpijn na het ongeval. Dit komt door de enorme klap die de rug opvangt. Ruggenwervels kunnen breken of verschuiven na aanrijding. Laat je dus altijd goed nakijken. Ook rugklachten kunnen later wijze op een whiplash.

6. Schouderklachten

Alle lichamelijke klachten na een ongeval zijn natuurlijk vervelend en niet gewenst, maar schouderklachten al helemaal niet. Indien je schouderklachten hebt kun je eigenlijk helemaal niks. Je doet namelijk indirect alles met je schouders.

7. Oor- en oog klachten

Oor-en oogklachten zijn niet ongewoon na een ongeluk en kunnen je dagelijks leven beïnvloeden. De impact van de botsing kan leiden tot symptomen als wazig zien en je ogen niet goed kunnen focussen. Dit kan autorijden, werken of zelfs sporten moeilijk maken. daarnaast kan een auto ongeluk ook oor schade aanrichten. Denk daarbij aan oorsuizen. Die kunnen een constante piep of zoem in je oren veroorzaken. Zowel oor- als oogklachten moeten goed gecontroleerd worden, ze kunnen namelijk op ernstigere aandoeningen duiden.

8. Een verlammend gevoel

Een van de veel voorkomende klachten na een auto ongeluk is een verlammend gevoel. Het kan duiden op ernstige zenuwbeschadigingen of letsel aan de wervelkolom. Dit gevoel van verlamming, kan variëren van lichte zwakte tot volledige onbeweeglijkheid.

Of er na een ongeluk nou een ambulance ter plekke komt of niet, het is altijd goed om je na te laten kijken. Ook als de lichamelijke klachten na een ongeval pas later komen optreden.

Schadevergoeding voor lichamelijke klachten na ongeval

Bij klachten na een auto ongeluk is het mogelijk om schadevergoeding te claimen. Het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding hangt af van de ernst van de klachten en de impact op het dagelijkse leven. Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat of letselschade-expert. Deze kan helpen bij het vastleggen van alle schade en het onderhandelen over een rechtvaardige compensatie.

Schadevergoeding voor lichamelijke klachten na ongeval

Psychische klachten na aanrijding

Naast de lichamelijke klachten na een ongeval, kun je ook last hebben van mentale klachten. Het is niet ongebruikelijk als je last hebt van stress, angstgevoelens en zelfs symptomen van PTSS. Dit kan duiden op dagelijks slaapproblemen, prikkelbaarheid, en een voortdurende herbeleving van het ongeval. Het belang van psychologische ondersteuning na een ongeluk kan niet genoeg benadrukt worden. Het zoeken naar professionele hulp is een belangrijke stap in het herstelproces.

]]>
https://letselschadezorg.nl/klachten-na-auto-ongeluk/feed/ 0
Botsing van achteren door plots hard remmen https://letselschadezorg.nl/botsing-van-achteren-door-hard-remmen/ https://letselschadezorg.nl/botsing-van-achteren-door-hard-remmen/#respond Sat, 23 Mar 2024 11:51:57 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1106 Het plots hard remmen van een voertuig kan zorgen voor vervelende situaties. Wanneer er niet genoeg afstand is of als het snelheidsverschil te groot is, kan dit resulteren in een botsing. Bovendien kan het zorgen voor financiële schade aan de voertuigen. Veel voorkomende voorbeelden van plots hard remmen zijn een verkeersbord, flitspaal of een overstekend dier. Mocht dit resulteren in een botsing, dan noemt men dit remmen zonder verkeersnoodzaak, dan hangt de aansprakelijkheid hiervan af of het plotseling hard remmen noodzakelijk was. In dit artikel gaan we hier meer aandacht aan besteden en er uitgebreid op in.

Wat is een botsing van achteren?

Bij een botsing van achteren wordt een voertuig van achteren aangereden door een ander voertuig. In de praktijk komt het fenomeen kop-staartbotsing het meeste voor. Dit betekent dat het achterliggende voertuig op de achterkant van het voorliggende voertuig knalt. Op basis van snelheid, impact en algehele stevigheid van het voertuig kan dit zorgen voor lichte tot ernstige zware schade.

Mogelijke oorzaken bij botsing van achteren

  • Onoplettendheid van de bestuurder
  • Te weinig afstand houden tot het voorliggende voertuig
  • Afleidingen zoals gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden
  • Slechte weersomstandigheden zoals regen, mist of gladheid op de weg
  • Plotseling hard remmen zonder verkeersnoodzaak

Wanneer is plotseling hard remmen noodzakelijk?

Er kunnen zich veel situaties spelen waarin plotseling hard remmen noodzakelijk is en dus niet worden gezien als remmen zonder verkeersnoodzaak. Hieronder hebben wij vier voorbeelden van zulke situaties gegeven:

  • Overstekend kind: Kind dat onverwacht de straat oversteekt, tussen geparkeerde auto's, dwingt tot plotseling remmen om een aanrijding te voorkomen. Het beste is om te remmen zodat er een ongeluk en eventuele blijvende invaliditeit door letselschade voorkomen wordt.
  • Noodsituatie voertuig: Voertuig voor u dat abrupt stopt vanwege een noodsituatie, zoals een auto met pech, vereist snelle reactie om een botsing te voorkomen.
  • Noodrem voor obstakel: Onverwacht obstakel op de weg, zoals een omgevallen boom, dwingt tot onmiddellijke remmen om een ongeluk te voorkomen.
  • Noodrem door verkeerslicht: Springt een verkeerslicht plotseling op rood door een technisch effect? Dan mag u hard remmen indien dit niet voor problemen zal zorgen. Anders is doorrijden, de doorstroom van het verkeer, belangrijker.

Wanneer is plotseling hard remmen niet noodzakelijk?

In de volgende situaties wordt plotseling hard remmen niet als noodzakelijk gezien. Deze situaties worden gezien als remmen zonder verkeersnoodzaak.

  • Duidelijk zicht op situatie: Als de verkeerssituatie het toelaat en er voldoende ruimte is tussen uw voertuig en het voertuig voor u, kan een geleidelijke vermindering van de snelheid veiliger zijn dan plotseling hard remmen.
  • Gladdere wegen: Bij gladde wegen, zoals bij regen, sneeuw of ijs, kan plotseling hard remmen leiden tot verlies van controle over het voertuig. In plaats daarvan is het beter om de snelheid langzaam te verminderen en te anticiperen op mogelijke slipgevaar.
  • Dicht achteropkomend verkeer: Ziet u dat het voertuig achter u erg weinig afstand heeft? Kies er dan voor om snelheid te verminderen in plaats van plotseling hard te remmen.

Bij bovenstaande situaties kan de voorliggende bestuurder aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk.

Wie is er aansprakelijk bij een botsing van achter?

Bij het plotseling hard remmen is het niet altijd duidelijk wie schuldig is. Dit hangt ervan af of dit plotseling hard remmen met of zonder verkeersnoodzaak is. Is het zonder enige verkeersnoodzaak? Dan kan de voorligger als schuldige worden bevonden. We spreken van hard remmen zonder verkeersnoodzaak als er geen mensenlevens in gevaar zijn.

Kanttekening: Ook bij een verkeersnoodzaak dient de achterliggende bestuurder nog steeds voldoende afstand te houden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de achterliggende bestuurder aansprakelijk worden gesteld.

Hoe zit het met de wet?

De aansprakelijkheid voor een botsing wordt volgens de wet geregeld op grond van artikel 5 Wegensverkeerswet. Volgens deze wet is het als bestuurder verboden op een zodanige manier te gedragen dat hierdoor gevaar ontstaat of kan ontstaan. Bovendien mag zo'n situatie geen direct verkeer hinderen. Remt een bestuurder zonder verkeersnoodzaak? Dan kan op grond van dit artikel aansprakelijkheid worden vastgesteld. Daarnaast is artikel 19 "Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) van belang. In dit reglement staat dat een bestuurder in staat moet zijn het voertuig tot stilstand te brengen binnen een afstand waarop hij/zij kan overzien dat deze vrij is.

Schakel de hulp in van letselschadezorg

Heeft u een botsing van achter meegemaakt en zit u nu midden in een juridische procedure? Dan snappen wij dat u dit liever niet zelf wilt regelen. Geen zorgen, wij van letselschadezorg kunnen u erbij helpen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is mogelijk om u in het complete proces te ondersteunen, zodat u zich kan focussen op het herstellen.

]]>
https://letselschadezorg.nl/botsing-van-achteren-door-hard-remmen/feed/ 0
Klachten door kop-staart botsing? Vergoeding en tips! https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing-klachten/ https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing-klachten/#respond Fri, 22 Mar 2024 12:37:12 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1100 Een kop-staart botsing kan een schokkende ervaring zijn, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Hoewel ongelukken in een klein hoekje zitten is het altijd mogelijk dat je er schade aan overhoudt. Dit kan verschillen van milde klachten tot aan langdurige pijn en ongemak. Het is daarom extra belangrijk om goed te weten wat voor klachten kunnen optreden, hoe je vergoeding kunt krijgen en welke stappen je kunt nemen om de weg naar het herstellen dragelijker te maken. Wij gaan alles voor jou op een rijtje zetten!

Klachten na een kop-staart botsing

Na een kop-staart botsing kunnen verschillende klachten optreden. Deze klachten kunnen variëren van milde klachten tot ernstige klachten. Hieronder gaan we enkele van de meest voorkomende klachten op een rijtje zetten:

  • Whiplash: een whiplash, waarvoor hier een schadeclaim, is een van de meest voorkomende letsels bij een kop-staart botsing. Het kan optreden wanneer het hoofd plotseling naar voren en achteren beweegt. Door het bewegen zullen de nekspieren en ligamenten worden uitgerekt.
  • Hoofdpijn: Hoofdpijn kan na een botsing worden veroorzaakt door middel van verschillende factoren zoals spierspanning, whiplash of zelfs een lichte hersenschudding.
  • Rugpijn: De impact van een kop-staart botsing kan schade veroorzaken aan de wervelkolom. Dit kan variëren van lichte pijn tot aan ernstige problemen zoals hernia’s of beschadigingen aan de tussenwervelschijven.
  • Schouder- en armklachten: door middel van de kracht van de botsing is het mogelijk dat de schouders en armen letsel oplopen zoals kneuzingen, verstuikingen of zelfs breuken.
  • Psychologische klachten: Naast fysieke pijn is het ook mogelijk dat er psychologische klachten ervaren zoals angst, depressie, of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Na een aanrijding van achteren is het belangrijk dat je naar de huisarts gaan om alles te laten onderzoeken. Op deze manier kan je er snel achter komen welke klachten er zijn en hoe je deze op korte termijn kan aanpakken, want je wilt er niet mee blijven lopen.

Vergoeding na een kop-staart botsing

In het geval dat er een kop-staart botsing is geweest oftewel een er is iemand aangereden van achteren. Dan is het mogelijk dat hier een vergoeding voor wordt uitgekeerd. De letselschade vergoeding bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Er is wettelijk gezien geen minimale en maximale hoeveelheid wat betreft het smartengeld. Het is echter wel mogelijk om dit uit te rekenen via een letselschade calculator of smartengeld calculator. Daarnaast is het raadzaam om een professional in te schakelen om je er verder mee te helpen. De professionals van letselschade hebben hier al ervaring mee en kunnen u bijstaan in de tijd dat het nodig is.

Tips voor het herstel na een kop-staart botsing

Een vergoeding is natuurlijk heel als compensatie voor de materiële en immateriële schade die veroorzaakt is door het ongeluk. Het is echter wenselijk om langzaam te kunnen herstellen na een kop-staart botsing. Zo kunnen wij nog enkele tips geven die jou kunnen helpen met het herstellen:

  • Volg medische adviezen op: het is belangrijk dat je naar de instructies van je arts luistert en ook alle voorgeschreven behandelingen en therapieën doet om het herstel te bevorderen.
  • Neem de tijd om te rusten: rust is een van de belangrijkste dingen voor een goed herstel. Het is belangrijk dat je je lichaam genoeg tijd geeft om te rusten en te genezen.
  • Doe mobilisatieoefeningen: je spieren zullen aangetast zijn. Als je toestemming hebt van de dokter is het belangrijk om je lichaam weer aan te sterken. Een geweldige manier is om dit te doen door middel van oefeningen.
  • Praat met een therapeut: als je psychologische klachten ervaart na het ongeval is het belangrijk dat je niet aarzelt om hulp te zoeken. Zo zijn er genoeg manieren om hulp te krijgen zoals in gesprek gaan met een therapeut of counselor die gespecialiseerd is in traumaverwerking.
  • Geef het tijd: Het herstelproces gaat niet in twee weken voorbij zijn. Zo een proces kan lang duren en het is daarom belangrijk om geduldig te zijn en jezelf de tijd te geven die je nodig hebt om volledig te herstellen.

Een kop-staart botsing is natuurlijk iets wat je niemand gunt, maar ongelukken zitten in een klein hoekje. Het is belangrijk om deze stappen goed te doorlopen. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat er geen onverwachte dingen op je pad komen waar je geen rekening mee hebt gehouden.

]]>
https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing-klachten/feed/ 0
Aanrijding van achteren, wie is er schuldig? https://letselschadezorg.nl/aanrijding-van-achteren-wie-is-schuldig/ https://letselschadezorg.nl/aanrijding-van-achteren-wie-is-schuldig/#respond Thu, 21 Mar 2024 10:23:49 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1093 Een van de meest voorkomende ongelukken is een aanrijding van achteren. Bij een ongeluk is het ook altijd maar de vraag wie er schuldig is? Bent u dat of is de tegenpartij dat? Wie de schuldige is, heeft toch veel invloed op hoe de rest van het proces gaat lopen. Wij gaan u uitleggen hoe het proces kan verlopen bij een aanrijding van achteren werkt en wie er schuldig is.

De achterste bestuurder heeft altijd schuld, behalve bij onderstaande redenen

Het is natuurlijk nooit fijn als u aangereden wordt door een auto, maar wie is nu de schuldige in de situatie? Het antwoord op de vraag is lastiger te beantwoorden dan u zou verwachten. In bijna alle gevallen is de bestuurder die achterop rijdt schuldig aan de aanrijding. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er ook een aantal uitzonderingen zijn, zoals:

  • Het voorste voertuig remt plotseling zonder geldige reden;
  • Als het achterste voertuig wordt afgesneden door het voorste voertuig. Hierbij kunt u denken aan het invoegen op de snelweg of bij het wisselen van rijstrook;
  • De voorste bestuurder doet plotseling remmen voor kleine dieren. Hiermee worden, volgens de wet, dieren kleiner dan een hond bedoeld. Grote dieren worden wél als een gevaar gezien.

Bovenstaande regels zijn de uitzonderingen op artikel 5 van de Wegenverkeerswet, welke u hier kunt lezen. Deze wet klinkt als volgt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd." De reden dat er uitzonderingen zijn, is omdat deze wet wordt gezien als kapstokregeling is. Ofwel, specifieke situaties kunnen afwijken van de 'hoofdregel'.

Het is belangrijk om de situatie meteen met de desbetreffende verzekeringen te bespreken en het schadeformulier goed in te vullen. In deze situatie is het belangrijk om open en eerlijk te zijn, want op de lange termijn kan dit u alleen maar onnodig geld gaan kosten mocht u de schuldige of onschuldige zijn.

Wat moet u doen na een aanrijding van achteren?

Er zijn enkele dingen die van groot belang zijn om juist uit te voeren van deze situatie. Hieronder gaan wij enkele punten benoemen die belangrijk zijn in deze situatie:

  1. Zorg dat uzelf direct in veiligheid bent;
  2. Verzamel zo veel mogelijk bewijsmateriaal omtrent de situatie. Denk hierbij aan foto’s en gegevens van beide voertuigen;
  3. Vul het schadeformulier in met juiste informatie. Mocht u van mening verschillen met de andere partij, kies dan voor de volgende stap;
  4. Schakel de politie in mocht het nodig zijn;
  5. Laat een huisarts onderzoeken naar eventuele verborgen klachten en laat dit vastleggen in het medisch dossier;
  6. Neem contact op met ons om gratis uw schadeclaim te behandelen.

Wat moet je niet doen na een aanrijding van achteren

Laten we één ding vooropstellen: Rij nooit door na dit verkeersongeval! Dit zal het proces veel moeilijk maken, want u moet dan namelijk de schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Daarnaast wordt de situatie hierdoor lastiger gemaakt door middel van het niet kunnen invullen van het schadeformulier. Uiteindelijk kan dit resulteren in een strafrechtelijke procedure en dit willen we natuurlijk voorkomen. In het geval dat de tegenpartij door is gereden raden wij u aan om aangifte te doen bij de politie en contact met ons op te nemen.

Mogelijke klachten nadat u van achter bent aangereden

We zullen ze eerst onder elkaar zetten en dan dieper er op in gaan:

  • Whiplash, ofwel: schade aan uw hersenstam, wervels, spieren of nek banden;
  • Mogelijke psychische klachten, waaronder angst om in de toekomst auto te rijden. Hier schrijven we in de volgende kop meer over;
  • Duizeligheid, als gevolg van hersenstam trauma;
  • Een suizing in de oren;
  • Zeer gevoelig zijn voor geluid en licht, dit kan lijken op migraine;
  • Mminder kracht in de armen en benen gepaard met tintelingen;
  • Mogelijke minder voorkomende klachten.

Bij een aanrijding van achteren, oftewel een kop-staartbotsing, kunnen er verschillende dingen gebeuren. Afhankelijk van de snelheid waarmee de impact komt zal de auto beschadigd zijn en is het mogelijk dat u zelf schade oploopt. Een voorbeeld hiervan is een whiplash. Door de klap van de aanrijding is het mogelijk dat uw nek een zweepslag maakt. De nek banden, spieren, wervels en hersenstam krijgen hierdoor een enorme klap die veel schade kan verrichten. Een whiplash is iets waar je een lange tijd mee rond kunt lopen als dit niet goed wordt behandeld. Naast een whiplash is het ook mogelijk om kneuzingen, breuken van uw botten, hoofdpijn of psychische klachten op te lopen. Dit zijn allemaal aspecten die een grote rol zullen spelen in hoe het proces gaat verlopen.

Mogelijke psychische klachten

Zoals we al licht aanduidde in het vorige stuk, kunt u bij een aanrijding ook psychische klachten verkrijgen. U kan daar hier uitgebreid over lezen of de tekst hieronder lezen. Mogelijke psychische klachten na een ongeluk van achteren kunnen zijn, maar zijn niet beperkt tot:

  • Emotionele instabiliteit door hormoondisbalans;
  • PTSS (Posttraumatische stressstoornis)
  • Futloosheid;
  • Irreguliere slaappatronen;
  • Moeite met concentreren;
  • Geheugenproblemen;
  • Overgevoeligheid voor mentale prikkels;
  • Mogelijke depressie.

Merkt u last te hebben van één of meerdere van de bovenstaande klachten, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts. Het is ook zeer verstandig om een bureau in de hand te slaan om uw schadeclaim te behandelen. U moet vergoed worden voor uw schade, het maakt niet uit of deze schade fysiek of mentaal was. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vechten het voor u aan.

Wie is er schuldig bij een aanrijding met een fietser?

Het kan zomaar zijn dat je niet als automobilist van achter wordt aangereden, maar als fietser. Fietsers en voetgangers vallen onder de wet van “kwetsbare verkeersdeelnemers”. Dit houdt in dat er bij een fietsongeluk snel letsel geleden wordt. Aangezien fietsers en voetgangers extra kwetsbaar zijn bij een ongeluk, hebben wij altijd recht op een schadevergoeding van letselschade. Om het simpel samen te vatten is de automobilist altijd schuldig bij een aanrijding van achteren bij een fietser. Deze regeling werkt echter alleen als u door een automobilist wordt aangereden.

Schakel de hulp in van letselschadezorg

In het geval van een aanrijding van achteren heeft u al genoeg op uw bord. Wij van letselschadezorg kunnen u erbij helpen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is mogelijk om u in het complete proces te ondersteunen, zodat u zich kan focussen op het herstellen.

]]>
https://letselschadezorg.nl/aanrijding-van-achteren-wie-is-schuldig/feed/ 0
Kijk uit met spierpijn na een auto-ongeluk! https://letselschadezorg.nl/spierpijn-na-een-auto-ongeluk/ https://letselschadezorg.nl/spierpijn-na-een-auto-ongeluk/#respond Fri, 15 Mar 2024 10:06:50 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1092 Last van spierpijn na auto-ongeluk en heeft dit schade tot gevolg? Hoewel spierpijn veel voorkomt na een ongeluk, gaat het vaker vanzelf weg. Echter zijn er genoeg gevallen bekend waarbij deze spierpijn zelfs kan leiden tot lange termijn whiplash of letselschade. Wanneer een ander schuldig is aan een aanrijding kan u een letselschadevergoeding eisen. Hiervoor kunt onze letselschade juristen of advocaten inschakelen! De kosten hiervan worden vergoed vanuit de overheid.

Wat veroorzaakt spierpijn na een auto-ongeluk?

De kracht van een auto-ongeluk kan aanzienlijke schade aan het lichaam veroorzaken, zelfs als er geen externe wonden zichtbaar zijn. De impact van de botsing kan diep doordringen in de spieren en weefsels, resulterend in een reeks pijnlijke symptomen. Whiplash, een veelvoorkomend letsel bij auto-ongevallen, kan ook ernstige spierpijn veroorzaken.

Symptomen van spierpijn na een auto-ongeluk

De symptomen van spierpijn na een auto-ongeluk kunnen direct na het incident optreden, maar ze kunnen ook later verschijnen. De intensiteit van de pijn kan variëren, afhankelijk van de ernst van de impact en de individuele gezondheidstoestand.

  • Onmiddellijke pijn en stijfheid in de getroffen spieren
  • Zwelling en gevoeligheid in het gebied van de impact
  • Beperkte bewegingsmogelijkheden en moeite met bewegen
  • Pijn die kan verergeren bij beweging of druk op de spieren
  • Mogelijke blauwe plekken of verkleuring van de huid rond het letselgebied

Gevolgen van spierpijn na ongeluk

De spierpijn na een auto-ongeluk kan kleine of grote gevolgen hebben, dit is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van het letstel. Ernstigere en langdurende spierpijn kan grote gevolgen hebben voor u en uw financiële situatie. Hieronder hebben we hier enkele voorbeelden van gegeven:

  • medische kosten (kosten voor fysiotherapie of andere therapiesoorten)
  • huishoudelijke hulp
  • studievertraging (u mist bijvoorbeeld een belangrijk examen door de ernstige spierpijn)
  • (extra) kinderopvang (u kunt minder thuis op de kinderen letten)
  • smartengeld (er is sprake van causaal verband vanuit de tegenpartij)

Wat moet u doen na een aanrijding met spierpijn?

Het hebben van spierpijn na een aanrijding kan vervelend zijn. Dit letsel wordt vaker gebagatelliseerd door verzekeraars of ze ontkennen het bestaan ervan. De hoofdoorzaak hiervan? Het is moeilijk direct te koppelen aan een ongeluk en een MRI of röntgenfoto zal geen klachten laten zien. Vandaar dat het belangrijk is vlak na het oplopen van de spierpijn na auto ongeluk alles goed te documenteren. Dit doet u op de volgende wijze:

  • Zorg ervoor dat u altijd en snel een schadeformulier invult.
  • Zet op het schadeformulier dat de nekklachten en spierpijn komen door deze aanrijding.
  • Zijn er getuigen in de buurt? Vraag hen dan om een getuigenverklaring op te stellen
  • Maak foto's van auto's die betrokken zijn bij de botsing
  • Ga direct na het ongeluk naar een arts en zorg ervoor dat deze het letsel documenteert
  • Schakel altijd een letselschade advocaat in. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Waar helpen wij u mee?

Onze letselschade advocaten en juristen, hebben elk ruime ervaring binnen dit vakgebied. Wij zijn op de hoogte van de procedures en weten hoe wij deze moeten aanpakken. Ook gaan wij direct voor u aan de slag. Hieronder hebben wij voor u opgesomd wat wij onder andere voor u kunnen doen:

  • Wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
  • onderhandelen en discussiëren met de letselschade verzekering
  • Schakelen voor u een medisch adviseur in die helpt met de beste medische behandeling
  • Helpen u met een maximale slotbetaling van de letselschadevergoeding.

Ook in het geval van spierpijn na een auto ongeluk, kunnen wij van dienst zijn! Neem bij twijfel direct contact met ons op voor vrijblijvend en kosteloos advies!

Letselschadezorg.nl biedt juridische bijstand zonder kosten.

Door onze regelingen en afspraken met verschillende betrokken partijen, bieden wij juridische bijstand zonder kosten. Al meer dan 15 jaar zijn wij beschikbaar met deskundige begeleiding bij het claimen van schadevergoedingen. Wij zijn gespecialiseerd in het afhandelen van zaken waarbij letsel, zoals een whiplash, is veroorzaakt door anderen. Of het nu gaat om schade door verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten of letsel door dieren, bij ons kunt u terecht. Vanaf het allereerste contact tot aan de volledige afhandeling van uw zaak bieden wij kosteloze en professionele ondersteuning.

]]>
https://letselschadezorg.nl/spierpijn-na-een-auto-ongeluk/feed/ 0
Kop staart botsing gehad, wie is aansprakelijk? https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing/ https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing/#respond Mon, 11 Mar 2024 10:12:01 +0000 https://letselschadezorg.nl/?p=1064 Stel u voor. U bent aan het rijden op de snelweg, het is druk, er staat een file en er heerst een zekere zin van chaos. Net wanneer u rustig maar geleidelijk de snelheid vermindert voor de file, hoort u een luide knal. Wat blijkt? Er is iemand tegen u aan gebotst. Wat doet u in zo'n situatie? Wie is aansprakelijk en komt u in aanmerking voor schadevergoeding? Deze en andere vragen zullen mogelijk door uw hoofd spoken. De juiste antwoorden voor deze vragen vinden blijkt moeilijker dan gedacht. Speciaal daarom hebben wij deze blog geschreven, waarin wij u gaan helpen met deze vragen!

Wie is er aansprakelijk voor een kop staart botsing?

De aansprakelijkheid betreffende een kop staart botsing is goed in de wet geregeld. U vindt deze wet terug onder artikel 19 "Het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens". Deze wet luidt als volgt: "De bestuurder moet in staat zijn, zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen een afstand waarin hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is". Ofwel, in het beginsel is het achterste voertuig aansprakelijk voor schade die door een kop staart botsing wordt veroorzaakt. Een eventuele letselschade claim kunt u direct bij de autoverzekeraar van de aansprakelijke persoon indienen. Dit is geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Wat is een kop staart botsing?

Er wordt gesproken van een kop staart botsing wanneer er een auto tegen uw achterkant aan botst of wanneer u met uw auto tegen de achterkant van een andere auto aanbotst. Deze botsingen komen veel voor in de wereld. Ze kunnen ontstaan door een kleine afleiding tijdens het autorijden, een foute inschatting of door te weinig afstand te houden tussen het voertuig. Daarnaast kan het slechte weer ook zorgen voor een kop-staartbotsing, zoals bij regen of mist. Dit maakt rijden een stuk moeilijker en kan in sommige gevallen ook ervoor zorgen dat het zicht afneemt en kan dus zorgen voor meer verkeersongevallen.

Situaties waarbij de voorste bestuurder aansprakelijk is

Er zijn echter een paar uitzonderingen hierop, waarbij de achterste bestuurder niet direct aansprakelijk is.

  1. Onvoldoende afstand houden: Als de voorste bestuurder niet voldoende afstand houdt tot het voertuig voor hen en plotseling remt, kan de achteropkomende bestuurder mogelijk niet op tijd stoppen en een kop staart botsing veroorzaken.
  2. Onverwacht remmen zonder reden: Als de voorste bestuurder plotseling en onnodig remt, bijvoorbeeld om een afslag te nemen of om een object op de weg te vermijden zonder waarschuwingssignalen te geven, kan dit leiden tot een botsing met het voertuig erachter.
  3. Afremmen voor een overstekend dier: Ook plotseling afremmen voor een overstekend dier kan ervoor zorgen dat de voorste bestuurder aansprakelijk is voor de kop staart botsing. Volgens de wet gaat de doorstroming van het verkeer namelijk boven het dierenwelzijn.
  4. Achteruit rijden zonder zichtbaarheid: Als de voorste bestuurder achteruit rijdt zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het controleren van de achteruitkijkspiegels of het inschakelen van de achteruitrijlichten, en hierdoor een botsing veroorzaakt met een achteropkomend voertuig.
  5. Storingen of defecten aan het voertuig: Als het voertuig van de voorste bestuurder plotseling stopt als gevolg van mechanische storingen, zoals falende remmen of een motorstoring, kan dit resulteren in een onvermijdelijke botsing met het voertuig erachter, waarbij de voorste bestuurder mogelijk aansprakelijk is voor het defect.
  6. Plotseling afsnijden van bestuurder: Ontstaat er een kop staart botsing door een afsnijding die geïnitieerd werd door de voorste bestuurder? Dan is hij aansprakelijk voor het ongeluk en eventuele schade.

Wat moet u doen na een kop staart botsing?

Om deze vervelende situatie op te lossen, is het belangrijk dat u met een aantal dingen rekening houdt. Hieronder hebben wij hiervan een lijstje opgesteld.

  1. Blijf kalm en beheers uw emoties.
  2. Controleer op letsels bij uzelf en passagiers, vooral op whiplash.
  3. Verplaats voertuigen indien mogelijk naar een veilige locatie.
  4. Activeer de alarmlichten om andere bestuurders te waarschuwen.
  5. Bel de politie voor een officieel rapport, ongeacht de schade.
  6. Wissel contact- en verzekeringsgegevens uit met andere partijen.
  7. Verzamel getuigenverklaringen en maak foto's van de schade.
  8. Meld het ongeval bij je verzekeringsmaatschappij.
  9. Raadpleeg een arts, zelfs zonder directe symptomen.
  10. Volg instructies van je verzekeringsmaatschappij en bewaar documentatie.

Wat moet u niet doen na een kop staart botsing?

Allereerst is het belangrijk dat u nooit doorrijdt na dit verkeersongeval. Ten eerste zal dit het proces veel moeilijker maken (u moet dan namelijk de schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer), ten tweede kunt u of de andere bestuurder moeilijker een schadeclaim indienen, ten slotte kan het slachtoffer of de dader u aangeven bij de politie. Dit kan zorgen voor een strafrechtelijke procedure en dat wilt u natuurlijk liever voorkomen. Bent u aangereden en is de dader doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten? Doe dan aangifte bij de politie en neem contact met ons op. Wij helpen u dan met het indienen van een aanvraag bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Waaruit bestaat een schadevergoeding bij een kop staart botsing?

De schadevergoeding bij een kopstaartbotsing bestaat uit een vergoeding van materiële schade en smartengeld. Hieronder geven wij een overzicht van de 10 bekendste materiële schadeposten bij letselschade:

  1. Reparatiekosten
  2. Medische kosten (voor het behandelen van een letsel)
  3. Inkomensschade
  4. Kosten voor revalidatie (fysiotherapie en ergotherapie)
  5. Psychologische therapie bij behandeling trauma
  6. Vergoeding voor permanent invalide of handicap
  7. Kosten voor huishoudelijke hulp
  8. Juridische kosten voor afhandelen zaak
  9. Verpleegkosten of verzorgingskosten
  10. Schadevergoeding voor persoonlijke eigendommen in voertuig

Gratis juridische hulp van letselschadezorg.nl

Al 15 jaar staat letselschadezorg.nl garant voor deskundig advies en ondersteuning bij het verhalen van schadevergoedingen. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van gevallen waarbij letselschade is opgelopen door toedoen van anderen. Of het nu gaat om schade veroorzaakt door verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten of letsel door dieren, bij ons bent u aan het juiste adres. Vanaf het eerste contact tot aan de afwikkeling van de zaak bieden wij kosteloze, professionele begeleiding.

]]>
https://letselschadezorg.nl/kop-staart-botsing/feed/ 0