100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Aangereden door een auto, wat moet u nu doen?

Table of contents

Als u betrokken raakt bij een auto-ongeluk, dan kan dit een verwarrende en stressvolle ervaring zijn. Het is echter cruciaal om kalm te blijven en snel actie te ondernemen. Zo kunt u zichzelf en anderen beter beschermen. In dit artikel zullen we het hebben over welke stappen u moet nemen na een aanrijding. We gaan het uitgebreid hebben over de zaken waar u op moet letten. Ook gaan we het hebben over smartengeld en wat u hier allemaal voor moet regelen, inclusief de mogelijke verzekeringsclaims die u hiervoor kunt gebruiken.

Let op de volgende zaken bij een aanrijding door auto

  1. Controleer onmiddellijk op eventuele verwondingen bij uzelf en anderen.
  2. Bel onmiddellijk medische hulp in als er sprake is van ernstige verwondingen.
  3. Zorg voor de veiligheid op de plaats van het ongeval door gevarendriehoeken te plaatsen.
  4. Verplaats geen gewonden tenzij er een direct gevaar is, zoals brand.
  5. Verzamel zo snel mogelijk relevante informatie over het ongeval.
  6. Noteer de details van het ongeval, waaronder de locatie, tijd en weersomstandigheden.
  7. Verzamel contactgegevens van eventuele getuigen van het ongeval.
  8. Bel de politie om het ongeval te melden en wacht op hun aankomst.
  9. Maak foto's van de plaats van het ongeval, inclusief voertuigen en schade.
  10. Meld het ongeval zo snel mogelijk aan uw verzekeringsmaatschappij.
  11. Raadpleeg indien nodig een advocaat voor juridisch advies.
  12. Houd alle relevante documentatie bij met betrekking tot het ongeval.
  13. Indien van toepassing: volg de voorgeschreven medische behandelingen nauwkeurig
  14. Overweeg een eerlijke schadevergoeding te eisen van de verzekeringsmaatschappij.

Bent u aangereden door een auto en heeft u hier een letsel aan overgehouden? Dan kunnen onze juristen u gratis bijstaan en helpen met het claimen van een schadevergoeding!

Ik ben aangereden door een auto en heb letsel, wat moet ik nu doen?

Allereerst is het belangrijk dat u bij letsel zo snel mogelijk naar de EHBO gaat. Vraag hierbij of de arts de klachten volledig kan registreren. Dit is heel belangrijk voor het claimen van een eventuele schadevergoeding. Vervolgens is het belangrijk dat u de gegevens van de automobilist krijgt. Mocht de automobilist weigeren, probeer het dan nog een keer. Het kan zijn dat de automobilist van slag is door de situatie en daardoor in eerste instantie weigert om mee te werken. Echter is hij of zij wel verplicht te allen tijde mee te werken en bij weigering juridisch strafbaar. Let op! Bij een controle op de EHBO zal uw zorgverzekeraar hier kosten voor in rekening brengen en u enkele weken later een nota sturen. Het goede nieuws is dat u ook deze kosten kunt verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering.

Laat vaststellen dat het om een causaal verband gaat

Zoals we al aangaven, is het belangrijk dat u de klachten laat vaststellen en documenteren door een arts. Deze arts zal u ook helpen om de klachten vast te stellen als gevolg van een auto-ongeval. Dit is heel belangrijk voor uw schadevergoeding, want dit kunt u pas krijgen wanneer er sprake is van causaal verband. Blijkt na onderzoek bijvoorbeeld dat u een whiplash heeft opgelopen? Laat dit dan snel vastleggen. Ofwel, het letsel dat u heeft opgelopen moet veroorzaakt zijn door het auto-ongeval. Zo kunt u dit het beste aanpakken:

  1. Ga naar een arts om uw klachten te melden (doe dit zo snel mogelijk)
  2. Zorg dat dit binnen een week gebeurt. Anders kan het zijn dat uw verzekeraar gaat twijfelen of de klachten wel door het auto-ongeval veroorzaakt zijn.
  3. Meld altijd uw klachten en de mogelijke beperkingen aan de dokter.

Zorg ervoor dat de verzekeraar een medisch dossier krijgt

Voordat een verzekeraar verdere stappen onderneemt betreffende schadevergoeding, wil uw verzekeraar inzicht in uw medisch dossier. U kunt dit medisch dossier opvragen bij uw huisarts. In dit dossier staat meer informatie over uw medische toestand en of het letsel veroorzaakt is door een aanrijding. Door dit op tijd aan te pakken voorkomt u verdere juridische discussie met uw verzekeraar en zal dit het schadevergoedingproces versnellen.

Hoeveel schadevergoeding kan ik krijgen?

Om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen, zijn er een aantal factoren van belang. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe u bent aangereden door de auto. Was dit te voet, op de fiets of op de scooter? Ten tweede, was er sprake van overmacht? Kon de bestuurder er iets aan doen of was er geen andere mogelijke situatie? Ten derde, is de schade gedeeltelijk aan uw gedrag te verwijten of is dit niet het geval? U kunt dit duidelijk maken door het schadeformulier in te vullen en eventuele getuigen een korte verklaring te vragen. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van vele verschillende factoren waaronder: ernst van letsel, vastgestelde aansprakelijkheid en duur van medisch traject. Een blijvende whiplash met veel klachten, zal vanzelfsprekend meer schadevergoeding genereren dan een tijdelijk schouderletsel. Wenst u hier meer informatie over te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze letselschade specialisten!

Hoelang duurt het voor ik schadevergoeding ontvang?

Voordat er een consensus voor schadevergoeding kan worden bereikt, dient eerst een medische eindtoestand te worden bereikt. Tussentijds kunnen er wel verschillende voorschotten worden uitgekeerd, daar heeft u immers recht op. U bereikt de medische eindtoestand wanneer u volledig hersteld bent of er geen zicht meer is op verdere verbetering.

De verzekeraar weigert mijn schade te vergoeden?

In dit geval is het belangrijk dat u standvastig blijft. Teken niks, geef geen akkoord en laat de juridische discussie over aan een jurist of specialist. Gedurende dit proces krijgt u een rechtshulpverlener aangewezen die aan de slag zal gaan met uw proces. Indien de rechtshulpverlener ook de conclusie trekt dat de auto schuldig is, heeft u recht op een schadevergoeding. Indien de automobilist of verzekeraar nog steeds geen aansprakelijkheid neemt, dan kunt u de persoon of verzekeraar procederen.

Extra juridische hulp bij een auto aanrijding

Al vijftien jaar biedt letselschadezorg.nl deskundig advies en ondersteuning bij het verkrijgen van schadevergoedingen. Wij zijn gespecialiseerd in het afhandelen van zaken waarbij letsel is opgelopen door toedoen van anderen, zoals verkeersongevallen met letsel, bedrijfsongevallen, medische fouten of letsel door dieren. Bij ons kunt u rekenen op professionele begeleiding vanaf het eerste contact tot aan de afronding van uw zaak, geheel kosteloos.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram