100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
Table of contents

Juridische hulp bij letselschade na een scootmobiel ongeluk

Een ongeluk met een scootmobiel kan verwoestende gevolgen hebben voor de betrokkenen, niet alleen fysiek maar ook emotioneel en financieel. Helaas ontstaat er maar al te vaak verwarring over de aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, wat de situatie nog complexer maakt.

Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het ongeval? Is het de bestuurder van de scootmobiel, de automobilist, of zijn er andere factoren in het spel? En wat als u met uw scootmobiel een voetganger of fietser aanrijdt?

Mocht u betrokken zijn geraakt bij een aanrijding met uw scootmobiel? Neem dan vrijblijvend contact op met onze letselschade specialisten. Wij kunnen u kosteloos bijstaan bij het ontdekken of u recht heeft op een schadevergoeding en u een indicatie geven van de hoogte van het bedrag waar u recht op heeft.

Veel voorkomende letselschade na scootmobiel ongelukken

Na een ongeluk met een scootmobiel kunnen verschillende vormen van letsel optreden. Enkele veel voorkomende letsels na een ongeluk met een scootmobiel zijn:
  • Botbreuken
  • Hoofdletsel
  • Rugletsel
  • Schaafwonden en snijwonden
  • Verstuikingen en verrekkingen
  • Blauwe plekken en kneuzingen
  • Interne verwondingen
  • Psychische klachten
Het is belangrijk op te merken dat de ernst en aard van het letsel afhangen van verschillende factoren, zoals de snelheid van het voertuig, de aard van het ongeval, de leeftijd en fysieke conditie van de persoon, en of er al dan niet beschermende uitrusting werd gedragen.
Maak een afspraak

Is een scootmobiel een beschermde verkeersdeelnemer?

Hoewel een scootmobiel een gemotoriseerd voertuig is, heeft de bestuurder niet dezelfde bescherming als automobilisten, zoals airbags of een beschermende behuizing. Hierdoor ontstaat er geregeld verwarring over de vraag of een scootmobiel een beschermde- of niet-beschermde verkeersdeelnemer is.

Volgens de Wegenverkeerswet valt de bestuurder van een scootmobiel onder de regels die gelden voor motorvoertuigen en is daarom een niet-beschermde verkeersdeelnemer. Deze bepaling heeft invloed op een eventuele schadevergoeding in geval van een ongeluk met een scootmobiel.

Aangezien een scootmobiel een gemotoriseerd voertuig is, dien je hier als eigenaar een verplichte WAM verzekering voor af te sluiten. Dit biedt u als bestuurder extra bescherming in geval van een ongeluk. Zo bent u in ieder geval verzekerd voor schade en letsel die u veroorzaakt aan anderen en spullen van anderen.
Hulp bij letselschade claim

Wie is aansprakelijk voor letselschade bij een ongeluk met een scootmobiel?

Wie aansprakelijk is voor letselschade bij een ongeluk met een scootmobiel hangt af van de specifieke omstandigheden en de schuldvraag. Heeft u bijvoorbeeld een eenzijdig ongeval gehad, bent u aangereden door een auto of heeft u per ongeluk een voetganger omver gereden?

Als u een scootmobiel ongeluk heeft gehad is het belangrijk om vast te stellen wie aansprakelijk is voor het ongeval. De schuldige partij dient de andere partij namelijk een schadevergoeding te betalen, maar hier zal voldoende bewijslast voor nodig zijn.

Scootmobiel aangereden door motorvoertuig

In het geval van een aanrijding tussen een scootmobiel en een motorvoertuig is het bepalen van de aansprakelijkheid een complexe kwestie. De scootmobilist draagt volgens de regels van stelplicht en bewijsrecht de verantwoordelijkheid om aan te tonen dat de automobilist een onrechtmatige daad heeft gepleegd.

Om aanspraak te maken op volledige vergoeding van letselschade, moet de scootmobilist kunnen aantonen dat de automobilist een verkeersfout is begaan, zoals het negeren van een verkeerslicht of het overschrijden van de maximumsnelheid. Als de scootmobilist slaagt in het bewijzen van een dergelijke verkeersfout, kan hij of zij in aanmerking komen voor volledige vergoeding van de letselschade.

Indien de scootmobilist slechts gedeeltelijk kan aantonen dat de automobilist aansprakelijk is voor het ongeval, kan dit resulteren in een gedeeltelijke vergoeding van de letselschade. Dit betekent dat de scootmobilist een deel van de schadevergoeding kan ontvangen, in verhouding tot de mate van aansprakelijkheid van de automobilist.
Letselschade advocaat Vincent

Scootmobiel ongeluk met fietser of voetganger

Mocht er een situatie zijn ontstaan waarin u met uw scootmobiel in botsing bent geraakt met een fietser of voetganger, zal de kwestie van aansprakelijkheid anders liggen. Fietsers en voetgangers zijn namelijk beschermde verkeersdeelnemers en worden door artikel 185 van de Wegenverkeerswet extra beschermd bij ongevallen in het verkeer.

Als u met uw scootmobiel in een ongeval met een fietser of voetganger terechtkomt, zal u in de meeste gevallen, ongeacht de schuldvraag, minimaal 50% schadevergoeding moeten betalen. Mocht u zelf volledig verantwoordelijk zijn voor het ongeval, dan dient u 100% schadevergoeding te betalen.

Met uw verplichte WAM verzekering wordt schade en letsel die u toebrengt aan anderen en spullen van anderen vergoed. Eigen letsel en schade aan eigendommen worden niet vergoed vanuit de WAM verzekering.

Er bestaan enkele scenario’s, bijvoorbeeld in geval van een overmachtsituatie, waarin u niet verplicht bent om een schadevergoeding te betalen. Bovendien kan het dan zelfs zo zijn dat u zelf recht heeft op een (gedeeltelijke) schadevergoeding.

Eenzijdig ongeval met scootmobiel

We zien het in de praktijk geregeld gebeuren dat personen in een scootmobiel omvallen of per ongeluk ergens tegenaan rijden. Een ongeluk met slechts een betrokken partij noemen we ook wel een eenzijdig ongeval. Er is in dit geval dus geen andere partij die aansprakelijk gesteld kan worden.
U bent in dat geval zelf volledig aansprakelijk voor letselschade en eventuele schade aan eigendommen van anderen. Met uw verplichte WAM verzekering is schade die u per ongeluk toebrengt aan anderen en eigendommen van anderen gedekt.
hulp bij letselschade

Hoe wij u helpen bij uw letselschadezaak na een scootmobiel ongeluk

Bij letselschadezorg.nl zijn we gespecialiseerd in het helpen van mensen bij het aansprakelijk stellen van een tegenpartij bij letselschade, waaronder ook ongevallen met een scootmobiel. We bieden een uitgebreid dienstenpakket om ervoor te zorgen dat slachtoffers van letselschade de juiste juridische en medische ondersteuning krijgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw situatie voor te leggen aan een van onze letselschade juristen. Samen bekijken wij uw specifieke situatie en zullen u ondersteunen bij het verzamelen van bewijslast om een tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Aan de hand van de voorgelegde situatie kunnen we u vertellen of u wellicht recht heeft op een schadevergoeding. We geven u daarbij ook een indicatie van de mogelijke hoogte van de vergoeding. Neem direct contact op om kosteloos gebruik te maken van onze diensten.

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!

Onze experts komen bij u thuis

Indien u het slachtoffer bent geworden van een scootmobiel ongeluk en letselschade heeft opgelopen, begrijpen wij dat het soms moeilijk kan zijn om persoonlijk naar een van onze deskundigen te komen. Wij willen u echter geruststellen dat onze specialisten flexibel zijn en u desgewenst kunnen bezoeken in uw eigen vertrouwde omgeving.

Door een afspraak te maken voor een huisbezoek, krijgt u de gelegenheid om op uw gemak alle noodzakelijke documenten te verzamelen en uw verhaal met ons te delen. U hoeft uzelf geen zorgen te maken, want wij staan klaar om u te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een huisbezoek.
Kom in contact
Kaart van Nederland
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram