100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
Table of contents
Een ongeluk met de veerpont kan ernstige gevolgen hebben voor de betrokkenen. Als u letselschade heeft opgelopen door een aanvaring met een veerpont of als passagier van de veerpont, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding.

Maar wie is er aansprakelijk voor uw schade? En hoe kunt u uw schade claimen? We geven u graag meer informatie over de juridische aspecten van letselschade na een ongeluk met de veerpont.
Kom in contact

Letselschade door aanvaring met een veerpont

Letselschade is de schade die u lijdt door lichamelijke of psychische verwondingen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een aanrijding, een bedrijfsongeval, een medische fout, maar ook een aanvaring met de veerpont.

Een aanvaring met een veerpont kan verschillende oorzaken hebben, zoals een technisch mankement, een menselijke fout, een weersomstandigheid of een andere vaartuig.
Dit kan leiden tot ernstig letsel, zoals botbreuken, kneuzingen, brandwonden, hersenschudding of whiplash. Ook kunt u psychische klachten krijgen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie of angststoornis.

Als u letselschade heeft opgelopen door een aanvaring met een veerpont, dan kunt u de schuldige partij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen.

Wie is er aansprakelijk voor letselschade bij een aanvaring met een pont?

De aansprakelijkheid voor letselschade bij een aanvaring met een pont hangt af van de omstandigheden van het geval. In het algemeen geldt dat degene die het ongeluk heeft veroorzaakt of daaraan heeft bijgedragen, aansprakelijk is voor de schade van de slachtoffers.

In dit geval kan dat de exploitant van de veerpont zijn, maar ook de bestuurder van het andere vaartuig, de eigenaar van het andere vaartuig of een passagier van het andere vaartuig. Ook kan er sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid, als beide partijen fouten hebben gemaakt of nalatig zijn geweest.

De exploitant van de veerpont is aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door zijn personeel of zijn materieel. Dit volgt uit artikel 8:1001 van het Burgerlijk Wetboek (BW), dat speciaal gaat over de aansprakelijkheid voor veerdiensten.

Een exploitant van een veerpont moet zorgen voor een veilige en betrouwbare dienstverlening en moet voldoen aan alle wettelijke eisen en vergunningen. Als deze tekortschiet in zijn zorgplicht of als zijn personeel of materieel gebrekkig is, kan hij aansprakelijk worden gesteld voor de schade die daaruit voortvloeit.

De bestuurder van het andere vaartuig is aansprakelijk voor de schade die wordt veroorzaakt door een onrechtmatige daad. Dit volgt uit artikel 6:162 BW, dat gaat over de algemene aansprakelijkheid voor onrechtmatige daden.

Een bestuurder van een vaartuig moet zich houden aan de verkeersregels op het water en rekening houden met andere vaartuigen op het water. Als de bestuurder zich niet aan deze regels houdt of als hij onvoorzichtig of onoplettend is, dan kan hij of zij aansprakelijk worden gesteld.

Letselschade als passagier van een veerpont

Als u met een veerpont reist, kunt u door een ongeval verschillende soorten letselschade oplopen. Een ongeval kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een aanvaring, een technisch mankement, een fout van de schipper of het personeel, of een fout van uzelf.

U kunt dan lichamelijke of psychische verwondingen oplopen, of schade aan uw spullen of toekomst. In dat geval heeft u misschien recht op een schadevergoeding van de vervoerder, die verantwoordelijk is voor uw veiligheid en welzijn. U kunt dan contact opnemen met de verzekeraar van de vervoerder of een letselschade jurist inschakelen.
Letselschade advocaat Vincent

Wie is er aansprakelijk voor letselschade aan passagiers van de pont?

Als u als passagier van een veerpont letselschade heeft opgelopen door een aanvaring met een ander vaartuig, dan kunt u in principe de exploitant van de veerpont aanspreken voor uw schade.

Dit volgt uit artikel 8:1001 BW, dat speciaal gaat over de aansprakelijkheid voor veerdiensten. De exploitant is verplicht om u als passagier veilig en onbeschadigd over te zetten en moet u beschermen tegen gevaar van buitenaf. Als de exploitant deze verplichting niet nakomt of als zijn personeel of materieel niet voldoen aan de eisen, dan kan hij aansprakelijk worden gesteld voor uw schade.

De aansprakelijkheid van de exploitant komt enkel te vervallen wanneer er sprake is van overmacht. Dat wil zeggen dat de exploitant er alles aan heeft gedaan om het ongeval te voorkomen, maar dit door externe factoren niet mocht baten.

Hoe wij u helpen bij uw letselschadezaak na een ongeluk met de veerpont

Na een ongeval met een veerpont is het van groot belang om te begrijpen hoe u juridisch ondersteund kunt worden bij het verhalen van letselschade. Onze letselschade juristen staan klaar om u te begeleiden en uw belangen te behartigen gedurende dit proces.

Wij nodigen u uit om direct vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat we uw situatie kunnen bespreken en uw vragen kunnen beantwoorden.

Vervolgens gaan we aan de slag met het verzamelen van alle essentiële documenten en informatie die cruciaal zijn voor uw letselschadedossier. Ons doel is om de verantwoordelijke partij aansprakelijk te stellen voor de schade die u heeft geleden en een schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft.
hulp bij letselschade

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!

Onze experts komen bij u thuis

Wij begrijpen dat sommige situaties een persoonlijkere aanpak vereisen. Als u niet in staat bent om naar een van onze letselschade juristen toe te komen, bieden wij u de mogelijkheid van een huisbezoek door onze gespecialiseerde juridische professionals.

Dit stelt u in staat om in rust alle benodigde informatie te verstrekken en uw verhaal te doen binnen uw vertrouwde omgeving. Wel zo fijn als u ernstig letsel heeft opgelopen. Plan direct een huisbezoek en laat ons u helpen bij uw zaak!
Kom in contact
Kaart van Nederland
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram