100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Letselschade door een fietsongeluk? Dit kan uw vergoeding zijn!

Table of contents

Fietsen is misschien wel het populairste vervoermiddel in Nederland. Net zoals alles in het leven, brengt ook dit risico's met zich mee. Als u betrokken bent bij een fietsongeluk en letsel oploopt, kunt u recht hebben op een vergoeding voor uw letselschade. In dit artikel bespreken we wat letselschade inhoudt, hoe fietsongelukken een veelvoorkomende oorzaak zijn van letselschade, en wat u kunt doen om uw recht op compensatie te beschermen.

Wat is Letselschade?

Letselschade verwijst naar fysieke of psychologische schade die een persoon oploopt als gevolg van een ongeval of incident. Dit kan variëren van lichte verwondingen tot ernstige handicap. Bovendien kan het een flinke impact hebben op het leven van het slachtoffer.

Voorbeelden van letselschade

  • Botbreuken, zoals gebroken armen, benen of ribben
  • Schaafwonden en snijwonden die littekens kunnen achterlaten
  • Hersenletsel, zoals een hersenschudding of trauma
  • Rug- en nekletsel, zoals whiplash of hernia's
  • Psychologische schade, waaronder angststoornissen, depressie of posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Fietsongelukken komen veel voor

Sinds 2021 zit het aantal verkeersdoden weer in een stijgende lijn. Niet alleen auto-ongelukken zorgen voor dodelijke slachtoffers. Ook fietsongelukken hebben steeds vaker een meer lugubere afloop. Een zorgbarende ontwikkeling. In 2022 kwamen er in totaal 291 fietsers om het leven, terwijl er slechts 225 automobilisten om het leven kwamen. Nog nooit eerder is het aantal fietsongelukken met dodelijke afloop zo hard gestegen.

Waardoor komt het?

  • Aanrijdingen met auto's of andere voertuigen
  • Onjuiste wegmarkeringen
  • Slecht onderhouden wegen
  • Onoplettendheid van zowel fietsers als bestuurders

Welke letselschade kunt u claimen na een fietsongeluk?

  • Littekens en blijvende fysieke handicaps
  • Psychologische schade, zoals angststoornissen, depressie of PTSS
  • Medische kosten, waaronder ziekenhuisopname, operaties en fysiotherapie
  • Verlies van inkomsten door arbeidsongeschiktheid tijdens herstelperiode
  • Toekomstige zorgkosten, zoals langdurige revalidatie of aanpassingen aan levensstijl
  • Verlies van levenskwaliteit, zoals het niet meer kunnen uitoefenen van hobby's of sportactiviteiten
  • Schade aan persoonlijke eigendommen, zoals beschadigde kleding of de fiets zelf
  • Kosten voor huishoudelijke hulp of thuiszorg tijdens het herstelproces
  • Verlies van toekomstige inkomsten als gevolg van het ongeluk (hieronder kunnen ook promoties en bonussen vallen).
  • Reiskosten naar medische afspraken en therapie sessies
  • Juridische kosten voor het indienen van een letselschadeclaim
  • Eventuele bijkomende kosten, zoals aanpassingen aan de woning of voertuigaanpassingen nodig vanwege blijvende handicaps.

Hoe wordt de Vergoeding Bepaald?

De hoogte van de vergoeding voor letselschade door een fietsongeluk wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Allereerst wordt gekeken naar de ernst van het letsel dat het slachtoffer heeft opgelopen. Dit bestaat uit zowel fysieke verwondingen als psychologische schade. Daarnaast spelen medische kosten een belangrijke rol bij het bepalen van de vergoeding, inclusief de kosten voor behandelingen, medicijnen en therapieën. Verder worden ook verloren inkomsten meegerekend, samen met eventuele toekomstige zorgbehoeften. Ten slotte kan de rol van de verzekering van zowel de fietser als de tegenpartij van invloed zijn op het uiteindelijke compensatiebedrag.

Volledige vergoeding na fietsongeval

Heeft u geen schuld aan het ongeval en heeft de automobilist de fout gemaakt? Dan is de automobilist 100% aansprakelijk voor het volledige schade bedrag.

Gedeeltelijke vergoeding bij eigen schuld

Als fietser bent u een beschermde verkeersdeelnemer. Dit zorgt ervoor dat u nooit de volledige schuld kunt krijgen van het ongeluk en maar maximaal voor 50% aansprakelijk kan worden gesteld, zoals beschreven in artikel 185 Wegenverkeerswet. Dit geldt ook voor letselschade door een fietsongeluk. Bovendien zijn er nog twee situaties heel belangrijk.

  • een fietser van jonger dan 14 jaar krijgt altijd een volledige vergoeding na een ongeluk, dus 100% van de geleden letselschade
  • is de fietser >14 jaar? Dan krijgt hij of zij bijna altijd 50% van zijn of haar schade vergoed. Dit geldt ook wanneer de fietser zelf schuld is aan het ongeluk. Van al deze onkosten kan dus minstens de helft worden teruggevorderd.

Juridische Aspecten van Letselschade bij Fietsongelukken

Wanneer iemand betrokken raakt bij een fietsongeluk en letselschade oploopt, dan is een vergoeding niet meteen geregeld. In veel gevallen ontstaat dan een uitgebreid juridisch proces. Hierbij wordt gekeken naar verschillende juridische implicaties met betrekking tot verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Het is belangrijk om te begrijpen wie er verantwoordelijk kan worden gehouden voor het ongeval en welke rechten het slachtoffer heeft.

Het belang van een letselschade advocaat

Bij dit proces zal de verzekering van de aansprakelijke partij er alles aan doen om zo weinig mogelijk schadevergoeding te hoeven betalen. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om een letselschade advocaat in handen te nemen. Deze kan u ondersteunen met het gehele juridische proces en uiteindelijk zorgen voor een zo hoog mogelijke schadevergoeding. Kortom, een belangrijke factor in dit uitgebreide en ingewikkelde proces. Wilt u meer weten over de diensten van onze letselschade advocaten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Welke letselschade kan ik claimen na een fietsongeval?

Na het meemaken van een fietsongeluk, kunt u te maken krijgen met materiële en immateriële schade. Onder materiële schade valt onder andere het repareren van uw fiets. Immateriële schade is gericht op fysiek of mentaal letsel, dit wordt in de meeste gevallen geregeld met smartengeld. Heeft het fietsongeluk ervoor gezorgd dat u uw hobby niet meer kunt uitvoeren, last heeft van langdurende letselschade of psychische klachten? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op smartengeld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Gratis rechtshulp na een fietsongeval

Heeft u letselschade door een fietsongeluk opgelopen? Dan heeft u in veel gevallen recht op een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is niet direct vast te stellen. Dit is namelijk afhankelijk van de ernst van het letsel, de aansprakelijkheid en andere externe factoren. Onze ervaren specialisten kunnen u helpen dit proces uit uw handen te nemen en te zorgen voor een maximale vergoeding.

Schakel ons in voor hulp na letselschade door een fietsongeluk

Na een fietsongeluk staat u er niet alleen voor. Heeft u vragen over de letselschade door een fietsongeluk en mogelijke aansprakelijkheid, of vergoedingen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team van specialisten. Zij zullen u ondersteunen in dit lange proces en samen met u werken tot een passende schadevergoeding. Deze service wordt volledig vergoed en maakt voor u het gehele proces een stuk eenvoudiger. Wij staan gereed voor uw vragen omtrent dit of andere onderwerpen betreffende letselschade.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram