100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Dit zijn de meest voorkomende klachten na een auto ongeluk

Table of contents

Na een auto ongeluk kunnen zich meteen of na een aantal dagen klachten voordoen. Deze blog gaat dieper in op de meest voorkomende lichamelijke klachten na een ongeval. Ontdek welke fysieke gevolgen je kunt tegenkomen en waarom het belangrijk is om deze niet te negeren.

De meest voorkomende lichamelijke klachten na ongeval

Na een auto ongeluk is de kans groot dat je lichamelijke klachten krijgt. Dit komt door de klap die je lichaam moet verwerken. Een auto ongeluk is altijd een schokkende ervaring, de adrenaline stroomt door je lijf en je voelt misschien niet meteen de pijn in je lichaam. Maar naarmate de tijd, kunnen zich klachten voordoen. Ik heb de meest voorkomende klachten op een rijtje gezet.

1. Whiplash

Een Whiplash is nekletsel dat ontstaat door plotselinge, krachtige beweging van het hoofd naar voren, achteren of zijwaarts. Dit komt vaak voor bij auto ongelukken, maar hoe voelt een whiplash? Dit letsel kan leiden tot veel verschillende symptomen, waaronder pijn en je voelt een stijfheid in de nek. Daarnaast kan het zelfs hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies en concentratieproblemen geven. De impact kan de zachte weefsels in de nek uitrekken of zelfs scheuren, dit veroorzaakt een langdurig herstelproces.

Medisch advies

Als je vermoedt dat je een whiplash hebt opgelopen, is het belangrijk om medisch advies te vragen. Behandelingen kunnen variëren van pijnstilling en fysiotherapie tot gespecialiseerde interventies. Dit type letsel toont geen consistent patroon van klachten en blijft vaak ‘onzichtbaar’ bij reguliere onderzoeken. Dit betekent niet dat jouw persoonlijke psychische en lichamelijke klachten na een ongeval niet echt zijn. Luister altijd naar je eigen lichaam en gevoel.

klachten na aanrijding : whiplash

2. Nekklachten

Een veelvoorkomende klacht na een auto ongeluk is nekpijn. Vooral bij botsingen van achteren. Dit komt doordat je hoofd onverwachts heen en weer wordt geschud. Spieren hebben geen tijd om zich hierop voor te bereiden. Het is belangrijk deze klachten niet te negeren, dan heb je kans dat het erger wordt of zich uit in een whiplash. Maak je je zorgen over de nekklachten? Neem dan meteen contact op met een specialist.

3. Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend symptoom bij een kop-staartbotsing maar eigenlijk bij alle ongelukken. Hoewel veel mensen hoofdpijn onderschatten, kan het na een ongeluk zeer heftig zijn. Meestal heb je hier een aantal dagen last van, maar houdt het langer aan? Dan heb je mogelijk een Whiplash of hersenschudding. Breng dan een bezoek aan de dokter.

Weet je niet wie aansprakelijk is bij een kop-staartbotsing? In de meeste gevallen in dit de auto die botst op de achterkant van de andere auto. Ontdek er meer over.

4. Duizeligheid/ misselijkheid

Het is niet ongewoon als je je duizelig of misselijk voelt na een ongeluk. Duizeligheid kan variëren van lichte onbalans tot het gevoel dat alles om je heen draait. Dit kan worden veroorzaakt door een onverwachte beweging van je hoofd tijdens het ongeluk. Dit heeft invloed op je evenwichtsorgaan. Door de duizeligheid kun je misselijk worden, het kan zijn dat je het gevoel hebt van flauwvallen. Negeer deze klachten niet, laat je altijd even checken.

5. Rugklachten

Het licht natuurlijk aan de ernst van het ongeluk, maar vaak hebben mensen hevige rugpijn na het ongeval. Dit komt door de enorme klap die de rug opvangt. Ruggenwervels kunnen breken of verschuiven na aanrijding. Laat je dus altijd goed nakijken. Ook rugklachten kunnen later wijze op een whiplash.

6. Schouderklachten

Alle lichamelijke klachten na een ongeval zijn natuurlijk vervelend en niet gewenst, maar schouderklachten al helemaal niet. Indien je schouderklachten hebt kun je eigenlijk helemaal niks. Je doet namelijk indirect alles met je schouders.

7. Oor- en oog klachten

Oor-en oogklachten zijn niet ongewoon na een ongeluk en kunnen je dagelijks leven beïnvloeden. De impact van de botsing kan leiden tot symptomen als wazig zien en je ogen niet goed kunnen focussen. Dit kan autorijden, werken of zelfs sporten moeilijk maken. daarnaast kan een auto ongeluk ook oor schade aanrichten. Denk daarbij aan oorsuizen. Die kunnen een constante piep of zoem in je oren veroorzaken. Zowel oor- als oogklachten moeten goed gecontroleerd worden, ze kunnen namelijk op ernstigere aandoeningen duiden.

8. Een verlammend gevoel

Een van de veel voorkomende klachten na een auto ongeluk is een verlammend gevoel. Het kan duiden op ernstige zenuwbeschadigingen of letsel aan de wervelkolom. Dit gevoel van verlamming, kan variëren van lichte zwakte tot volledige onbeweeglijkheid.

Of er na een ongeluk nou een ambulance ter plekke komt of niet, het is altijd goed om je na te laten kijken. Ook als de lichamelijke klachten na een ongeval pas later komen optreden.

Schadevergoeding voor lichamelijke klachten na ongeval

Bij klachten na een auto ongeluk is het mogelijk om schadevergoeding te claimen. Het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding hangt af van de ernst van de klachten en de impact op het dagelijkse leven. Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat of letselschade-expert. Deze kan helpen bij het vastleggen van alle schade en het onderhandelen over een rechtvaardige compensatie.

Schadevergoeding voor lichamelijke klachten na ongeval

Psychische klachten na aanrijding

Naast de lichamelijke klachten na een ongeval, kun je ook last hebben van mentale klachten. Het is niet ongebruikelijk als je last hebt van stress, angstgevoelens en zelfs symptomen van PTSS. Dit kan duiden op dagelijks slaapproblemen, prikkelbaarheid, en een voortdurende herbeleving van het ongeval. Het belang van psychologische ondersteuning na een ongeluk kan niet genoeg benadrukt worden. Het zoeken naar professionele hulp is een belangrijke stap in het herstelproces.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram