Rugpijn na aanrijding? Kijk uit, dit is letsel!
Peter op april 4, 2024
Na een aanrijding kunnen er verschillende aandoeningen ontstaan. Denk hierbij aan verstuikingen, hernia's en fracturen. In de meeste gevallen ontstaat er rugpijn na aanrijding. Dit rugletsel kan leiden tot een langdurige pijn en zorgen voor beperkingen in het dagelijks leven. Daarom is het noodzakelijk om snel en effectief te handelen na een aanrijding of ander ongeval.
De aansprakelijkheid voor rugpijn na aanrijding hangt af van verschillende factoren, waaronder de schuldvraag en de omstandigheden van het ongeval. Het is aan te raden om een advocaat te raadplegen en hierin uw rechten te begrijpen en de juiste stappen te nemen. Een ervaren advocaat kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor uw schade.
Als u rugpijn ervaart na een aanrijding, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op en overweeg ook om juridisch advies in te winnen om uw opties te bespreken. Het is van cruciaal belang om snel medische hulp te zoeken, zelfs bij milde rugpijn, omdat dit kan wijzen op ernstiger letsel wat een onmiddellijke behandeling vereist.
Rugpijn na een aanrijding moet serieus worden genomen, omdat het een teken kan zijn van ernstig letsel. Het is essentieel om onmiddellijk medische hulp te zoeken en juridisch advies in te winnen om uw rechten te beschermen en een passende vergoeding te krijgen voor uw schade. Door snel en doeltreffend te handelen, kunt u ervoor zorgen dat uw letsel correct wordt behandeld en dat u de vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.
De klachten van rugpijn na een auto ongeluk kunnen heel erg variëren, wat te maken heeft met de ernst van het letsel. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten weer na enkele dagen, terwijl in andere gevallen de klachten weken of zelfs maanden kunnen aanhouden. Sommige rugklachten zullen niet meer genezen. De impact van de aanrijding was dan zo groot dat deze permanent blijven. In zulke gevallen zal u moeten leren leven met de klachten. Klachten van rugpijn kunnen zich op verschillende manieren uiten. Hieronder hebben wij voorbeelden gegeven van klachten waar u zoal last van kunt hebben.
Letselschade verwijst naar lichamelijke of geestelijke schade die iemand oploopt als gevolg van de nalatigheid of opzettelijke daden van een ander. Rugpijn na aanrijding kan worden beschouwd als letselschade als het uw dagelijkse activiteiten beïnvloedt en medische behandeling vereist. Het is belangrijk om de oorzaak van uw letsel vast te stellen en juridische stappen te ondernemen om een passende vergoeding te krijgen.
Rugpijn kan zorgen voor lichte tot zeer ernstige gevolgen. Dit heeft onder andere te maken met hoe ernstig de beschadiging is, hoelang de beschadiging voelbaar blijft en wat voor impact de beschadiging heeft op uw leven. Als u bijvoorbeeld chronische rugpijn heeft gekregen na aanrijding en voorheen in de bouw werkte als tegelzetter, dan kunt u dit beroep niet meer goed en veilig uitvoeren. In dit geval zou u dus op zoek moeten gaan naar nieuw werk of uw werkgever moet u inzetten op een minder inspannende werkpositie. Anderzijds kan het ook zijn dat uw rugpijn zo ernstig is dat u arbeidsongeschikt raakt en niet meer de huishoudelijke taken kunt uitvoeren. Hierdoor gaat u dus inkomsten mislopen en kunt u dus in de financiële problemen komen. Hieronder hebben wij een overzicht toegevoegd met mogelijke onkosten:
Buiten de bovenstaande kosten, moet de aansprakelijke tegenpartij ook alle onkosten vergoeden. Hieronder vallen: kosten voor de ambulance (mits dit nodig is), kosten voor de SEH, vervoerskosten, wegsleepkosten en kosten voor hulpmiddelen. Verdere kosten, die van invloed zijn op uw levenskwaliteit of waardoor u bepaalde activiteiten niet meer kunt doen, vallen onder smartengeld.
Het kan zo zijn dat u blijvend letsel aan een aanrijding overhoudt. Dit kan zowel op fysiek als mentaal gebied van toepassing zijn. Zo kan het zijn dat u gehandicapt raakt waardoor u niet meer kunt fietsen, wandelen of zwemmen. Dit kan ervoor zorgen dat u minder afleiding heeft in uw leven en van invloed zijn op uw mentaal welzijn. Het (on)zichtbare leed dat u hiermee ondervindt, wordt gedeeltelijk gecompenseerd door smartengeld. Dit geldbedrag kan zowel maandelijks als eenmalig worden uitgekeerd en is belastingvrij. Of u recht heeft op smartengeld hangt van een aantal zaken af. Wij kunnen deze zaken kosteloos voor u onderzoeken en de hoogst mogelijke financiële compensatie realiseren.
Zoals we al eerder aangaven, kan ook arbeidsongeschiktheid een rol spelen bij een ongeval. Dit kan zowel gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt zijn en hangt af van uw situatie en de ernst van de klachten. In elk geval zal dit een impact hebben op uw financiële situatie. Gelukkig wordt dit verschil vergoed vanuit de aansprakelijke tegenpartij. Overigens, omvat dit niet alleen de huidige loonkosten, maar kunnen toekomstige promoties, fooi, overwerktoeslag of bonussen hier ook onder vallen. Dit is allemaal afhankelijk van de situatie waarin u zich voor het ongeluk in bevond. Om dit verder toe te lichten maken we gebruik van de onderstaande twee situaties
Jan, 54 jaar, is aangereden door een auto. Al snel blijkt dat hij een chronisch rugletsel heeft opgelopen in de Thoracale wervels (borst). De pijn die hierdoor is ontstaan is constant aanwezig en maakt het onmogelijk voor Jan om zijn werk in de fabriek door te zetten. Uiteindelijk ontvangt Jan een volledige vergoeding van zijn inkomen, vakantiegeld en pensioenopbouw. Hierdoor kan Jan zorgeloos doorgaan met zijn leven en hoeft hij zich geen zorgen te maken over een slechtere financiële situatie.
Mariette, 48 jaar, is werkzaam als hoofd marketing bij een lokaal mkb voor woonaccessoires in Limburg. Het betreft een franchise die actief is in de regio's Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. De resultaten van 2023 tonen aan dat het aantal verkopen met 30% is gestegen ten opzichte van 3 jaar geleden. Bovendien blijkt dat er per werknemer € 8500,- meer wordt verdiend op jaarbasis. Dit zorgt ervoor dat Mariette de kans krijgt op promotie en kan gaan werken als hoofd marketing van het landelijk concern. Nadat Mariette dit heugelijk nieuws heeft gehoord, fietst zij naar huis en wordt zij plotseling aangereden door een auto. Al snel blijkt dat Mariette een flinke breuk heeft in haar rugwervels en daardoor voor de rest van haar leven gedeeltelijk gehandicapt raakt. Hierdoor kan Mariette niet meer de promotie krijgen waar zij zo op gehoopt had. Uiteindelijk keert de tegenpartij alle inkomsten, inclusief de geplande promotie, uit aan Mariette.
Zoals u al uit de bovenstaande voorbeelden heeft kunnen lezen, omvat een schade vergoeding voor arbeidsongeschiktheid meer dan alleen het vaste inkomen. Om een beter overzicht te geven van mogelijke inkomsten die hieronder vallen, hebben wij het onderstaande lijstje opgesteld.
Bevindt u zich op dit moment in een soortgelijke situatie en weet u niet goed waar u recht op heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze letselschade advocaten of specialisten.
Wij zijn al meer dan 15 jaar de betrouwbare partner voor advies en ondersteuning bij het claimen van schadevergoedingen door letselschade. Wij specialiseren ons in het behandelen van zaken waarbij letsel, is ontstaan door schuld vanuit anderen. Dit kan gaan om verkeersongevallen, zoals aanrijdingen, maar ook bedrijfsongevallen, medische fouten of letsel door dieren. Wij bieden u gedurende het gehele traject een kosteloze en professionele begeleiding.
"*" indicates required fields